Odštampajte ovu stranicu

Konačna rang-lista opštinskih stipendista: Za stipendije 6,5 miliona dinara

  15 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej će ove školske godine da podeli 82 stipendije studentima umesto prvobitno planiranih 60, jer su studenti koji u prvi mah nisu bili na rang-listi „dobitnika“ stipendija, uputili molbe lokalnoj samoupravi.

Inače, i oni su ispunili uslove konkursa.
Krajem januara je na opštinskom sajtu objavljena konačna rang-lista studenata koji ispunjavaju uslove konkursa za stipendiranje i na listi se nalazi ukupno 82 imena budućih stipendista.

Godišnja stipendija za jednog studenta iznosi 80.000 dinara, te lokalna samouprava osim prvobitno predviđenih 4,8 miliona dinara treba da obezbedi još oko 1,7 miliona.

Prednost na konkursu su i ove godine imali, kako je to navedeno u konkursnoj dokumentaciji, deficitarna zanimanja u Bečeju, na osnovu izveštaja bečejske ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje to su: doktori medicine, doktori stomatologije, diplomirani mašinski inženjeri, diplomirani inženjeri elektrotehnike, diplomirani farmaceuti, diplomirani informatičari, diplomirani inženjeri građevinarstva, diplomirani inženjeri prehrambene tehnologije, diplomirani inženjeri saobraćaja, diplomirani veterinari, matematičari, profesori srpskog jezika i književnosti, fizike, biologije, hemije, opštetehničkog obrazovanja, engleskog i nemačkog jezika.

Kriterijumi za rangiranje, način bodovanja i donošenje odluke o dodeli stipendija regulisana su Odlukom o stipendiranju studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Bečej („Službeni list opštine Bečej“, broj 11/2012).

R.M