Zamena rasvete u SC „Đorđe Predin Badža“: Novi sjaj u sportskoj hali

  22 januar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U hali sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ okončana je investicija zamene rasvete. O tom ulaganju su 19. januara novinarima govorili direktor sportskog centra Dejan Stanojev i predsednik opštine Vuk Radojević.

Ulaganje je vredno oko 9 miliona dinara, finansirano je iz lokalne samouprave sa 3 miliona dinara, a 6 miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku. U hali je zamenjeno 56 reflektora novim koji emituju led svetlost. Snaga starih reflektora je bila oko 800 vati po jedinici, dok novi troše 180 vati. Predstoji još montiranje 14 usmerenih reflektora, koji će se koristiti prilikom koncerata i drugih manifestacija u hali sportskog centra.
„Ova investicija nije samo poboljšanje kvaliteta rasvete, već i veoma značajna stavka u uštedi električne energije“, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević.
U samom ulazu u sportski centar takođe su zamenjene sijalice led svetiljkama.
„Preostala je još zamena rasvete u zatvorenom i na otvorenom bazenu. Projekat za taj posao već je završen i u toku godine trebalo bi da se obezbedi novac za završetak ovih radova. Time bi kompletna rasveta, kako na prilazu, parkingu i u samom centru, bila kompletirana. Rasveta treba da bude ’pojačana’ i sa strane sportskog centra prema Goranskom parku, a tamo se radi projekat trim staze. Time bi se, uz krečenje sportskog centra, ako bude novca, bio zaokružen ciklus radova, što bi obogatilo ponudu i kvalitet usluga ustanove“, rekao je direktor sportskog centra Dejan Stanojev.

S.T.

Naslovi

Popularni Članci