Sc „Đorđe Predin Badža“: Bazen za spas od vreline

  08 jul 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lepo vreme i visoke temperature tokom prošle nedelje privukle su mnoštvo građana iz Bečeja i okoline na otvoreni bazen sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ koji je svojim sadržajima pružio priliku da se zabave i pronađu spas od letnje vreline.

Prema rečima direktora sportskog centra Dejana Stanojeva, zaposleni u ustanovi spremno su dočekali prijem posetilaca, jer je mnogo toga urađeno u prethodnom periodu.

- Zelene površine su uređene, zamenjeni su suncobrani, povećan je broj ležaljki i dobar deo prostora je pokriven trščanim svodom, tako da ima dosta prostora za one koji ne žele direktno da se izlažu suncu. Pored toga, izuzetno se vodi računa o higijeni i sigurnosti posetilaca u i oko bazena. Tokom celog dana se održavaju sanitarni punktovi i svakodnevno se kontroliše ispravnost vode, a o bezbednosti posetilaca brine deset spasilaca koji su bili na specijalističkoj obuci za koju su dobili sertifikat. Tako naši sugrađani mogu potpuno mirno da uživaju. Cena karte se nije menjala već tri godine i ona je 150 dinara, a deca do sedam godina imaju besplatan ulaz na bazene. Paket od 35 ulaznica je 3.000 dinara, a od 18 ulaznica je 1.500 dinara. Pored toga, već nekoliko godina u saradnji sa lokalnom samoupravom i profesorom Endreom Hegedišem iz Bačkog Petrovog Sela organizovana je i besplatna obuka za neplivače koju svakodnevno pohađa između 50 i 80 mališana - rekao je Stanojev.

V.F.

 

Naslovi

Popularni Članci