KUP SRBIJE: Novaković još jednom najbrži

  27 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Senior Kajak kanu kluba Bečej Marko Novaković osvajanjem zlatnog odličja u K-1 na 200 metara u seniorskoj konkurenciji na Kupu Srbije održanom prošlog vikenda u Beogradu na Adi Ciganliji odbranio je prošlogodišnju titulu najboljeg sprintera u Srbiji. Ovaj uspeh prava je uvertira Novakoviću za Poznanj, gde ga očekuju kvalifikacione trke za Olimpijske igre u Londonu.

Pored Novakovića zlatnim odličjem u Beogradu okitili su se i kadetkinje Biljana Relić i Ljiljana Nović u kajaku dvosedu na 500 i 1.000 metara, dok su sestre Tamara i Jasmina Jovčić na 500 metara osvojile bronzu, a na duplo dužoj deonici zauzele su četvrto mesto. Nikola Džigurski je kod juniora u disciplini K-1 na 1.000 metara osvojio srebro, a zajedno sa Albertom Silađijem u K-2 na 500 metara i u K-2 1.000 metara bronzu. Marko Džigurski i Đorđe Dragin su u K-2 na 200 metara u seniorskoj konkurenciji u poslednjih pet metara izgubili medalju i zauzeli četvrto mesto. Bez medalje su ostali i Relić u K-1 na 500 metara (šesto mesto), Ljiljana Nović u K-1 na 1.000 metara (sedmo mesto) i Albert Silađi u K-1 na 500 metara (sedmo mesto).
Pre Kupa Srbije Bečejci su učestvovali na međunarodnoj regati pod nazivom „Bezdan 2012“, održanoj u istoimenom mestu 14. aprila. Jedinu medalju za Kajak kanu klub Bečej osvojila je Biljana Relić, koja je u pionirskoj konkurenciji osvojila srebro u K-1 na 2.000 metara.
Vladisav Živanović, trener KKK Bečej, zadovoljan je nastupom kajakaša na Kupu Srbije, na prvoj pravoj takmičarskoj proveri u sezoni.
- Maksimalno sam zadovoljan onim što smo postigli nakon teških zimskih priprema i mesec i po dana rada na vodi. Marko Novaković i kadetkinje Biljana Relić, Ljiljana Nović, kao i sestre Jovčić pokazali su da su broj jedan u državi i dokazali su da su vredni respekta. Fenomenalan je bio i Nikola Džigurski, kom je pošlo za rukom da savlada četiri reprezentativca i da osvoji odličje u najtežoj kajakaškoj disciplini. Sa druge strane Marko Džigurski i Đorđe Dragin pokazali su da na njih i te kako možemo da računamo u budućnosti - rekao je Živanović.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci