Mini-kajak liga Srbije: Treće mesto na kraju

  26 avgust 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Četvrtim kolom održanim u Bečeju završeno je prvenstvo Mini-kajak lige Srbije. Bečejci su ponovo zabeležili zapažene rezultate, a o ostvarenom trener mladih kajakaša Bečeja Vladimir Živanović je rekao:

- Mi smo uspešno startovali već na prvom takmičenju ove sezone u Borči gde je naša ekipa, koja je brojala 19 članova, osvojila 27 medalja i time je započeta serija uspešnih rezultata. Isti broj odličja smo osvojili na Kupu Beograda. Onda smo u junu sa 11 takmičara u 1. kolu zauzeli treću poziciju i uspeli smo da taj plasman sačuvamo do pred kraj takmičenja. To smo ostvarili jer smo u poslednjem takmičenju povećali broj takmičara, tako da smo imali predstavnike u više trka i samim tim osvajali više bodova. Uspeli smo u međuvremenu da pripremimo nekolicinu debitanata koji su opravdali naša očekivanja. Istakao bih Natašu Kekić koja je ujedno i plivačica i koja je, iako debitantkinja, u dve trke došla do odličja.

Pored Mini-kajak lige nastupili ste na Prvenstvu Vojvodine i prošle nedelje i na Prvenstvu Srbije.

- Na pokrajinskom prvenstvu smo u ekipnoj konkurenciji zauzeli drugo mesto, a na Prvenstvu Srbije nam je za jedan bod izmaklo treće mesto u generalnom plasmanu. Napomenuo bih da su naši konkurenti iz Šapca i Bačke Palanke imali po 50 takmičara u trkama, dok smo mi nastupali sa 19 kajakaša i kajakašica, tako da su nas zbirno pobedili jer se boduje svaki plasman, a ne samo prva tri mesta. Tako smo imali situaciju da smo na prvenstvu države sa 19 takmičara imali 18 osvojenih medalja, a ekipa Šapca, koja je ekipno zauzela drugo mesto, sa 50 takmičara je osvojila 10 medalja. Međutim, takve su propozicije, a moralna satisfakcija je priznanje Kajakaškog saveza Srbije da smo individualno najbolji ove godine u Srbiji, jer smo sa deset takmičenja osvojili 218 medalja. Zadovoljan sam i nadam se da ćemo u narednoj sezoni nastaviti započeto i ostvariti još bolje rezultate i plasmane.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci