DANI KAJAKA SRBIJE: Priznanja Bečejcima

  09 decembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac uručio je po osnovu Odluke Komisije Kajakaškog saveza Srbije prošle nedelje u okviru svečanosti „Dani kajaka Srbije“ priznanje najsupešnijim kajakašima u Srbiji, među kojima je i petoro Bečejaca.

Biljana Relić proglašena je za nabolju i najperspektivniju takmičarku u kategoriji mlađih pionirki, dok je Marko Novaković najuspešniji senior za 2011. godinu. I Marko i Biljana neprikosnoveni su bili u svojim kategorijama. Relić je osvajala na desetine medalja na pokrajinskim, republičkim turnirima i raznim regatama, dok je u okviru Lige mini kajak bila proglašena za najuspešniju takmičarku. Novaković je na domaćoj kajakaškoj sceni bio nepobediv u najbržoj disciplini K – 1 200 m, a na Prvenstvu Evrope za seniore do 23 godine održanom u Zagrebu osvojio je bronzanu medalju, ispostavilo se na kraju jedinu medalju za Srbiju u kajaku, u ovoj godini. Kako su ga stoti delovi sekunde delili od olimpijske norme sa Prvenstva sveta u Segedinu, taj cilj ostaće mu prioritet i početkom 2012.godine.
Pored Novakovića i Relić, članovima Kajak kanu kluba Bečej, priznanje Kajakaškog saveza Srbije otišlo je i u „ruke“ Marka Tomićevića i Dejana Terzića, Bečejcima na „privremenom radu“ u Zemunu i Šapcu, članovima reprezentacije Srbije i učesnici Olimpijskih igara u Londonu, kao i Žarku Grčiću koji je proglašen za najuspešnijeg kajakaškog sudiju u 2011. godini.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci