PRVENSTVO SRBIJE U LOU-KIKU: Bečejcima srebro i dve bronze

  13 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Prvenstvu Srbije za kadete i kadetkinje, juniore i juniorke održanom proteklog vikenda u sali OŠ „Mika Antić“ u Nišu u disciplini lou-kik, članovi Kik-boks kluba Bečej osvojili su jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Srebro je pripalo Jovani Trifunjagić u konkurenciji juniorki u kategoriji do 56 kg, koja je u finalu izgubila od Valentine Keri iz Sente rezultatom 2:1, a u kadetskoj konkurenciji bronzane medalje su osvojili Ištvan Kišutcai u kategoriji do 54 kg i Bence Kovač u kategoriji do 63,5 kg.


Na prvenstvu je učestvovalo 106 takmičara iz 29 klubova, a pehar za najbolji klub dodeljen je domaćinu, KBK Niš, čiji su takmičari osvojili 11 odličja, tri zlatna, šest srebrnih i dva bronzana.


Najbolji borac u kadetskoj konkurenciji je Luka Anđelković („Crvena zvezda delije“), pobednik u kategoriji do 57 kg. Najbolji borac u grupi juniora je Ivan Marinić („Inviktus“), pobednik u kategoriji do 71 kg.


Takmičenje je bilo izborno za sastav juniorske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na svetskom prvenstvu u Italiji od 6. do 14. septembra.


Ovom takmičenju je prethodila uvertira, „Trofej Beograda“, koji je održan nedelju dana ranije u našem glavnom gradu. Jovana Trifunjagić je osvojila srebrnu medalju, kao i Ištvan Kišutcai, dok se Bence Kovač okitio bronzanim odličjem.
- S obzirom na to da je reč o novim borcima koji su ušli u svoje prve mečeve na takmičenjima ovakvog ranga, rezultati su više nego zadovoljavajući. Očekujem da će sticanjem iskustva takmičari postići potrebnu rutinu i uhvatiti kontinuitet postizanja dobrih rezultata. Priliku za to će imati već u na Prvenstvu Vojvodine, a motiv više će biti sigurno i domaća publika koja će, uveren sam, doći da bodri bečejske borce - rekao je trener Žarko Radović.


Prvenstvo Vojvodine u disciplini ful-kontakt će biti održano u subotu u Bečeju, u sali DTV Partizan s početkom u 11 časova u organizaciji Kik-boks kluba Bečej za sve uzrasne kategorije. Očekuje se učešće pedesetak takmičara iz desetak vojvođanskih klubova.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci