JP Toplana: Skuplje grejanje

  04 novembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštinsko veće je prošlog petka prihvatilo zahtev JP Toplana za povećanje cene daljinskog grejanja za 9 posto.

Ovu odluku Opštinskog veća obrazložio je predsednik opštine Peter Knezi, koji je rekao da je poskupljenje neminovno, jer je nedavno poskupeo i gas za 15 posto, a prema proračunima Toplane nova cena gasa sa devet procenata utiče na poslovanje preduzeća.
„Izračunali smo da bi Toplana, koja inače posluje sa gubitkom, ako ne bi povećala cenu, mesečno gubila oko 1,5 milion dinara, odnosno oko 16 miliona dinara za grejnu sezonu, a taj gubitak nema odakle da se nadomesti“, rekao je Knezi.
Povećanje cene daljinskog grejanja za Bečejski mozaik potvrdio je i direktor Toplane Dejan Babin, koji je rekao da će se viša cena grejanja primenjivati od 1. novembra, ali da o tome još nema zvaničnu potvrdu iz opštine.
Prema nezvaničnim informacijama, domaćinstva koja su na sistemu daljinskog grejanja kilovat sat će plaćati 6,87 dinara, budžetski korisnici 10,25, a vlasnici poslovnih prostora 16,8 dinara po kilovat satu. Vlasnike stanova u kolektivnim stambenim zgradama, zbog plaćanja potrošene električne energije u podstanicama, kilovat sat će koštati 7,21 dinar. Sve cene su bez PDV-a.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci