MEĐUNARODNA REGATA „KUP VOJVODINE 2011“: Relić i Nović na pobedničkom postolju

  23 septembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Biljana Relić i Ljiljana Nović jedini su članovi Kajak kanu kluba Bečej, koji su se u Novom Sadu, na Međunarodnoj regati „Kup Vojvodine 2011“ popele na pobedničko postolje. Relić pet, a Nović tri puta.

Do zlatnih medalja Relić je stigla u kajaku jednosedu na 500 metara (sve trke su bile na stazi dužine 500 metara) u kategoriji pionira i juniorki, dok je u kategoriji kadetkinja u jednosedu osvojila srebrnu medalju. Sa zlatnosjajnim nizom nastavila je i u kajaku dvosedu u konkurenciji juniorki, zajedno sa Ljiljanom Nović. Njih dve zajedno su do medalje, ovaj put srebrne, stigle i u kadetskoj konkurenciji, a jedinu pojedinačnu medalju Nović je osvojila u kajaku jednosedu u konkurenciji pionirki. Blizu medalje bile su i sestre Jovčić, Jasmina i Tamara, koje su kod juniorki trku dvoseda završile kao četvrtoplasirane.
U generalnom plasmanu Bečej je zauzeo četvrto mesto sa 103 osvojena boda. Prva pozicija sa 156 bodova pripala je domaćinu Vojvodini NIS, drugo mesto osvojio je, sa 139 boda, Tiski cvet iz Sente, a treće mesto sa 121 bodom Marsiona iz Slavonskog broda (Hrvatska). Na regati je učestvovalo 200 takmičara iz 12 ekipa sa teritorije Hrvatske, Makedonije i Srbije.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci