MEĐUNARODNI TURNIR U BARSELONI: Bečejac je bio drugi

  23 septembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ekipa Bečejca osvojila je drugo mesto na međunarodnom turniru, igranom drugog vikenda septembra u Barseloni, na kojem su pored organizatora Barselonete učestvovali još i Terasa iz istoimenog španskog gradića i Mediterani iz Barselone. Bečejci su na put krenuli 6. septembra, a stigli su kući 13. septembra.

Turnir je organizovan po sistemu svako sa svakim, a Bečejac je imao dve pobede i jedan poraz (Barseloneta - Bečejac 12:13, Terasa - Bečejac 12:10, Mediterani - Bečejac 15:17). Treneru bečejskih vaterpolista Darku Peslaću, turnir na istoku Španije poslužio je da donese odluku o tome ko će od juniorskih igrača ove godine biti odabran za najuži sastav prve ekipe, dok će ostatak juniora morati da se kali i dokazuje, kako bi sledećoj takmičarskoj sezoni sebi omogućili ulazak u najbolji sastav Bečeja.
- Utisak sa gostovanja u Barseloni je da smo uspeli da povežemo sve igrače jednom niti. Naučili su šta znači biti član jednog zdravog kolektiva, da će za svaki svoj postupak biti ili nagrađeni ili kažnjeni u zavisnosti kakav on bude, da su naučili da, kako u životu tako i u sportu, mora da postoji hijerarhija koja treba da se poštuje kako bi sistem funkcionisao. Generalno, za sve nas je ovo bilo jedno veliko životno iskustvo i sasvim je sigurno da će ovakvih iskustava u narednom periodu biti još, ukoliko u ovome budemo našli podstreka za dalji napredak i usavršavanje kako u igračkom, tako i u mentalnom smislu - izjavio je Peslać.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci