PRVENSTVA DRŽAVE: Ispit sezone

  19 avgust 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ovog i sledećeg vikenda sledi veliki ispit za bečejske kajakaše. Prvo se u Višnjićevu (selo u opštini Šid) održava državno prvenstvo u mini-kajaku, da bi 27. avgusta usledilo u Bačkoj Topoli novo državno prvenstvo, ovaj put za sve uzrasne kategorije.

Trener najmlađih bečejskih kajakaša Vladimir Živanović i pored toga što je ova godina rezultatski slabija nego prethodne, smatra da njegova ekipa može zauzeti jedno od prva tri mesta u generalnom plasmanu prvenstva.
Njegov klupski kolega, trener seniora Jožef Šoti, pred sobom pored Prvenstva Srbije ima krupniji izazov, Prvenstvo sveta u kajaku, koje se od 17. avgusta do nedelje 21. avgusta održava u Segedinu. Na planetarnom šampionatu nastupiće i član Kajak kanu kluba Bečej, Marko Novaković.
- Marko će veslati jednosed na Svetskom prvenstvu, a na šampionatu Srbije četverac i dvosed. Četverac će činiti, pored njega, Marko Džigurski, Đorđe Dragin i moja malenkost, dok ćemo dvosed voziti nas dvojica. Odlučili smo se na taj potez iz razloga što sa jedne strane klubu trebaju medalje i bodovi, a sa druge strane ne želim da nedelju dana posle Svetskog prvenstva, Marko forsira istu disciplinu i na republičkom prvenstvu i da izgubi od nekog ko je daleko od njegovog kalibra - rekao je Šoti i najavio borbu u Segedinu za A finale i olimpijsku normu.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci