„MEMORIJAL KANJO ZOLTAN“: Jedinstven nastup Biljane Relić

  12 avgust 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pionirka Kajak kanu kluba Bečej Biljana Relić nastupila je 7. avgusta u Kanjiži na međunarodnoj kajakaškoj regati „Memorijal Kanjo Zoltan“ u šest trka i u svih šest osvojila je zlatnu medalju.

Da slavlje bude dvostruko, pobrinuli su se i ostali takmičari Bečeja, koji je na kraju u ekipnom plasmanu osvojio prvo mesto sa 119,5 bodova i prelazni pehar. Drugi je bio domaći klub Bratstvo sa 99 bodova, a treći, sa 97,5 bodova novosadski Liman. Zlatnim medaljama pored Biljane Relić okitili su se i Lazar Reljić (u jednosedu na 1.000 metara), Olivera Mirilović pojedinačno i u kajaku dvosedu na 500 metara sa Biljanom Relić, kao i Ljiljana Nović, odnosno četverac u sastavu Relić – Mirilović – Nović – Selena Đurić. Kod momaka istog starosnog uzrasta (pioniri) zlatne medalje osvojio je četverac na 1.000 metara u sastavu Petar Džambas – Dušan Živanović – Dalibor Belić – Stefan Mirilović. Beliću u jednosedu na 1.000 metara, i u dvosedu na 500 metara sa Džambasom, pripalo je srebro. Kod kadetkinja najsjajnija odličja u Bečej doneli su četverac na 1.000 metara u sastavu Jasmina Jovčić – Tamara Jovčić – Relić – Nović, dvosed na 500 metara u sastavu Jovčić – Jovčić u juniorskoj kategoriji, kao i ženski četverac Jovčić – Jovčić – Đurić – Mirilović u istoj uzrasnoj kategoriji. Sestre Jovčić su u dvosedu na 500 metara kod kadetkinja „prigrlile“ srebro, a identičan rezultat ostvario je i Nikola Džigurski u K 1 – 1.000 metara i sa Albertom Silađijem u K 2 – 500 metara. Četvercu na 1.000 metara u sastavu Oskar Lukač – Miloš Ajdanov – Belić – Džambas, u kadetskom uzrastu, pripala je bronza, kao i „starijem“ juniorskom četvercu Silađi – Džigurski – Lukač – Ajdanov na istoj deonici.

Bečejkama dve zlatne medalje

Dan ranije, 6. avgusta, u Bačkoj Palanci održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine za pionire i pionirke uz učešće preko 200 takmičara iz 13 klubova. Jedine zlatne medalje za KKK Bečej, osvojile su Biljana Relić (1998. godište), pojedinačno u mini-kajaku jednosedu na 1.000 metara i u paru sa Oliverom Mirilović (1998. godište) u kajaku dvosedu na 500 metara. Manje uspešni bili su Lazar Reljić (2001. godište), koji je u MK – 1 na 1.000 metara osvojio srebrnu medalju, a u MK – 2 na 500 metara prvo u paru sa Vladimirom Tintorom srebro, a sa Milanom Tomićevićem bronzu. „Srebrni“ su još bili u mini-kajak dvosedu na 500 metara par Luka Stojkov – Armin Kovač (1999. godište). Braća Aleksandar i Miloš Stojkov (2001. godište) u MK – 2 na 500 metara i Olivera Mirilović u MK – 1 na 1.000 metara, okitili su se bronzanom medaljom.
Što se tiče ekipnog plasmana, Bečej je zauzeo treće mesto sa 75 poena, iza Vala iz Sremske Mitrovice, koji je osvojio pet poena više i domaćeg Sintelona iz Bačke Palanke sa 114 poena.

Terzić, Tomićević i Novaković put Segedina 

Iz kancelarije Kajakaškog saveza Srbije put Segedina otišao je 3. avgusta spisak od 23 imena koji će predstavljati Republiku Srbiju na planetarnoj smotri kajakaša od 17. do 21. avgusta.
Među 16 momaka, predstavnika Srbije na Svetskom prvenstvu, našla su se i tri Bečejca, Marko Tomićević, Dejan Terzić i Marko Novaković.
Tomićević je prijavljen u olimpijskoj disciplini K –1 na 1.000 metara, dok će Terzić srpsku trobojku braniti u četvercu, koji uz njega čine još Dragan Zorić, Aleksandar Aleksić i Ervin Holpert. Novaković, kao jedan od najboljih domaćih sprintera nastupiće zajedno sa Milanom Đenadićem, Miroslavom Molnarom i Jovom Mandićem u štafeti 4 x K – 1 na 200 metara.

I.S.

KAJAKAŠKI KLUB „BEČEJ“
Kajak i u Gradištu

Devojčice i dečaci iz Bačkog Gradišta ubuduće neće morati da odlaze u Bečej na treninge kajaka, jer je bečejski klub formirao ogranak u selu i već od ovog meseca mlade kajakašice i kajakaši treniraju na bari. Sa decom radi trener Milan Ajdanov, koji je izjavio da se za početak radi sa desetak mališana koji inače treniraju u Bečeju i da su se odlučili na ovaj korak kako bi roditelji uštedeli na putovanju, jer, kako kaže, lakše je njemu jednom da dođe u Gradište nego da oni dolaze u Bečej.
- Ima dosta talentovane dece, a u Gradištu su idealni uslovi za treniranje. Želeli smo na ovaj način da izađemo roditeljima u susret. Nadamo se da će još dece iz Gradišta doći da trenira kajak - rekao je Ajdanov.
Roditelji su apelovali na nadležne iz lokalne samouprave da im izađu u susret, da naprave splav i da pokose trsku i travu koja se nalazi na putu do bare.

M.V.

Naslovi

Popularni Članci