Prvenstvo Srbije: Zlato za Crnojačkog

  20 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sa Prvenstva Srbije u ful kontaktu, održanom u zemunskoj hali „Pinki“ (učestvovalo 200 takmičara iz tridesetak klubova), članovi Kik-boks kluba Bečej, njih troje, vratili su se sa istim brojem osvojenih medalja.

Filip Crnojački je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma (kadet). On je u polufinalu savladao Vukovića iz beogradskog Medaka, a u finalu Vasilova iz pirotskih Crnih kobri. Srebrnu medalju zaslužili su Jovana Trifunjagić, u kategoriji do 55 kilograma, i Milena Švonja, u kategoriji do 50 kilograma. Trifunjagić je u polufinalu prekidom u prvoj rundi dobila Jovanovićku iz Valjeva, dok je u finalu na bodove izgubila od Saide iz Novog Pazara. Švonja je na putu za zlato pred sobom imala dve reprezentativke. Prvu, Stojanov iz Niša, savladala je nokautom u drugoj rundi, dok je od druge, Vujić iz Novog Sada, izgubila na poene.
– Prezadovoljan sam sa rezultatima ostvarenim na državnom prvenstvu. Moji borci imaju tek dva-tri meča, dok većina ostalih poseduje u ovoj godini i na desetine. Veliki test, kako za klub, tako i za Milenu Švonju bio je meč sa reprezentativkama. Prvu je lako dobila, a od druge je teško izgubila. Ovakvi uspesi samo nam daju nadu da još jače radimo kako bismo bili spremni za nove izazove koji nas očekuju u narednom periodu – rekao je Žarko Radović, trener Kik-boks kluba Bečej.
Sutra je u Vrbasu na programu Prvenstvo Vojvodine u disciplini K 1, a Bečej će pored učesnika na Prvenstvu Srbije predstavljati pionir Nikola Vlajkov i junior Nemanja Krstin, koji je zbog bolesti izostao sa državnog šampionata u Zemunu.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci