Obeležen kraj kajakaške sezone: Zadovoljstvo i velike ambicije

  24 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U nedelju, 19. septembra, na Fadipovom kampu održana je svečanost povodom završetka izuzetno uspešne kajakaške sezone.

U prisustvu takmičara, trenera, uprave, roditelja, prijatelja kluba i medija, uručene su zahvalnice i medalje svima onima koji su dali doprinos sezoni za pamćenje, da bi se okupljanje nastavilo u veseloj atmosferi, zajedničkim ručkom, na kome je poslužen specijalitet zvani kajak-kazan-pasulj na mirnim vodama.
Ovom priredbom spuštena je zavesa na trofejnu sezonu u kojoj je osvojeno gotovo sve što je bilo realno osvojivo, a reč je o preko 150 medalja, od kojih je većina zlatnih, o osvojenoj trostrukoj tituli u mini-kajak ligi, vojvođanskom i državnom prvenstvu, ali i zlatnim momcima u seniorskoj konkurenciji. Tako je Kajak kanu klub Bečej postavio najviše standarde svojim takmacima i žiriju za izbor najboljeg sportskog kolektiva opštine Bečej u 2010. godini.

Do Temze - jednostavno

Jožef Šoti, trener dvojca Marko Novaković-Dejan Terzić K-2 na 200 metara, o mogućem putu na londonsku Olimpijadu 2012. godine kaže:
- Od ove Olimpijade K-2 na 200 metara je olimpijska disciplina. Naš dvojac u toj disciplini bi prvo trebalo da u Srbiji, na kontrolnom merenju, pobedi bivše svetske prvake, dubl Filipović-Zorić kako bi se plasirao na Svetsko prvenstvo u Segedinu, koje će biti održano u avgustu 2011, a onda da se tamo, na Svetskom prvenstvu, plasira među prvih šest i tako kvalifikuje za Olimpijske igre. Možemo da odemo na Olimpijadu, a ko tamo ode, bar što se kajaka tiče, može da očekuje i medalju.

„Vađenje“ u Beogradu

O mogućnosti da na Olimpijskim igrama 2012. nastupe i članovi bečejskog kajak kanu kluba razmišlja i Veljko Nović, član stručne komisije kluba, po čijim rečima postoji i „prilika za vađenje“, i to na domaćim vodama:
- Centralna priča je pokušaj ostvarivanja olimpijske norme, a za to postoji i rezervna šansa na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u septembru 2011. u Beogradu. Što se tog prvenstva tiče, pored nastupa dvoseda, radićemo na priči četverca na 200 metara u sastavu Jožef Šoti, Marko Džigurski, Marko Novaković i Dejan Terzić. I od njih očekujemo vredan rezultat.

Regata na kredit

Dragan Ilčešin, potpredsednik i vršilac dužnosti predsednika kluba o neodržanoj regati:
- Za 18. septembar bila je zakazana jednom već odložena regata u organizaciji Kajak kanu kluba Bečej, koja je trebalo da bude održana još 1. avgusta u sklopu proslave Dana grada, ali ni ova naknadna nije održana. Naime, za održavanje regate potrebno je, bar je takav običaj, za sve učesnike i trenere obezbediti doručak, užinu, sokove, medalje, priznanja, platiti sudije i izmiriti druge troškove. Pošto klub nije imao ta sredstva, zatražili smo ih od opštine, ali ih nismo dobili.
Iz lokalne samouprave je ipak nešto dobijeno - odgovor da regatu povodom Dana grada, za početak, kajakaši sami finansiraju, a opština će im troškove kad-tad refundirati.

Nagrađeni

Nagrađeni u sezoni 2010: Đorđe Terzić, Vladislav Živanović i Jožef Šoti (treneri); Edi Berček, Miloš Šošo, Lazar Reljić, Aleksandar Stojkov, Miloš Stojkov, Valentina Kuridža, Slavica Relić, Olivera Mirilović, Katarina Hrnjak, Armin Kovač, Vukašin Reljić, Luka Stojkov, Bence Kovač, Milan Tomićević, Ferenc Šapi, David Balaša, Dušan Živanović, Stefan Božić, Marija Bjelić, Selena Đurić, Biljana Relić, Ljiljana Nović, Katarina Radanović, Dragana Milivojević, Kristina Naćuk, Stefan Mirilović, Petar Džambas, Dalibor Belić, Tamara Jovčić, Jasmina Jovčić, Nikola Džigurski, Albert Silađi, Pera Stojanović, Mihalj Palotaš, Jovana Kikić, Tanja Božić, Marko Džigurski, Marko Novaković i Dejan Terzić (takmičari); Slavko Mišković, Savet roditelja i roditelji takmičara, VK Bečejac, Mladen Konjović, Slobodan Malešev, Nedeljko Vasić, Bečejski mozaik, Bečejski dani, Peter Knezi, Budislav Medurić, Dušan Jovanović i Goran Strajnić (pojedinci i organizacije).

Lep šumski sport

Milivoj Stojkov, predsednik Saveta roditelja kluba, mišljenja je da bi se još štošta moglo unaprediti kako u radu kluba na omasovljenju, tako i na relaciji klub-roditelji, a proteklu sezonu ocenjuje kao najuspešniju u mini-kajaku, sa svim titulama i velikim brojem individualnih medalja, pogotovo, kako kaže, „što se ove godine veslalo u neuslovima na Tisi“:
- Kajak je lep, zdrav, možda najzdraviji sport, aerobni, u prirodi, pored šume i u šumi, kad je Tisa velika. Sve se napolju dešava. Kajak je sport od kraja proleća do početka jeseni, dakle decu treba dovesti, animirati ih po školama, i mušku i žensku. Istina, tada ne bi bilo baš mnogo od kajaka, ali snašli bismo se.

Za Dosije X

O kakvom potencijalu bečejskog dvojca u sprinterskim disciplinama je reč najbolje govori do sada nerešena misterija. Priču počinje čelnik kluba: „Na jednom od takmičenja našem dvojcu se desila sportska nesreća“ (ili je to možda bila Božja kočnica?). „Naši momci, koji su vodili čitavu trku, a veslali su kao torpedni čamac, pred sam kraj su se prevrnuli!“
Pošto ni do danas nije razrešeno ovo misteriozno prevrtanje, nećemo se baviti spekulacijama, nego činjenicama. Dakle, Bečejci su tako brzo vozili da su ili poništili silu gravitacije ili je u pitanju, za takve brzine vezan, problem zakrivljenosti prostora.
Nije što su naši, ali tako je.

Z.LJ.

 

Naslovi

Popularni Članci