Otvoreno prvenstvo Srbije: Kruna celogodišnjeg rada

  10 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Proteklog vikenda u Bačkoj Palanci održano je Otvoreno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na mirnim vodama, na kome je učestvovalo 22 kluba sa preko 400 takmičara.

Bečejci su ponovo imali izuzetan nastup i nastavili da nižu uspehe. U tri kategorije - pionirke, kadeti i seniori - Kajak kanu klub Bečej učestvovao je sa 14 takmičara i osvojio osam medalja.
U kategoriji pionirki u disciplini K-2 na 1.000 metara Katarina Radanović i Biljana Relić osvojile su drugo mesto, a četverac u sastavu Tamara Jovčić, Katarina Radanović, Jasmina Jovčić i Biljana Relić na 500 metara je takođe uzeo srebrnu medalju. Isti četverac je i u kategoriji kadetkinja na 500 metara ponovio isti uspeh osvojivši i treće žensko srebro.
U kategoriji kadeta Albert Silađi i Nikola Džigurski u disciplini K-2 na 500 metara bili su treći. U seniorskoj kategoriji osvojeno je još tri srebrne medalje: Dejan Terzić u K-1 na 500 metara, Marko Novaković u K-1 na 200 metara i četverac u sastavu Jožef Šoti, Dejan Terzić, Marko Novaković i Marko Džigurski na 500 metara, da bi isti četverac stavio šlag na tortu pobedom na 200 metara, osvojivši titulu prvaka države u ovoj sprinterskoj disciplini.
- Ovo državno prvenstvo je kruna celogodišnjeg rada našeg kluba - reči su Đorđa Terzića, trenera Bečejaca.

Zlato najspremnijima

Prvak države na 200 metara je četverac u sastavu Jožef Šoti, Dejan Terzić, Marko Novaković i Marko Džigurski.
„Moram da naznačim da je trka bila jedna od najkonkurentnijih na državnom prvenstvu. Bile su kvalifikacije. U finalu se našlo devet najboljih čamaca. Tu su favoriti za medalju bili Zorka Šabac, Sintelon - Bačka Palanka i Vojvodina iz Novog Sada. Osvojili smo prvo mesto. Trka na 200 metara je sprinterska. Nema mnogo taktiziranja. Bilo je pitanje ko može jače da pokrene čamac, odnosno ko je spremniji. Ispostavilo se da smo mi najspremniji, tako da smo poveli trku posle 50 metara. Bili smo ubedljivo ispred svih. Nije bilo potrebe za foto-finišom, na šta smo veoma ponosni“, rekao je Jožef Šoti.

- Moram napomenuti da smo u mlađim kategorijama osvojili sve što se može osvojiti ove godine: prvaci smo lige u mini-kajaku, prvaci Vojvodine i prvaci države, a osam medalja na prvenstvu države za sve kategorije je doprinos zaokruženju uspeha u 2010. godini, koja je bila veoma teška što se tiče tehničkih uslova i finansija. Moramo se podsetiti da smo do polovine jula imali izlivenu Tisu i da smo trenirali i u šumi, i pored dolme, i na kanalu. Snalazili smo se, ali smo radili iz sportskog inata, iz sportske drskosti, i pokazali smo da možemo ove godine u Srbiji da napravimo dobar rezultat.
Terzić misli da će kajakaši u narednom periodu, ukoliko budu imali adekvatne uslove pre svega za zimske pripreme, ponoviti ovogodišnje rezultate i potvrditi da bečejski kajak kanu klub ima kvalitet, vrednosti i svetlu budućnost, te da će u sledeću sezonu ući još bolji i spremniji.

V.LJ.

 

Naslovi

Popularni Članci