Sledećeg četvrtka zaseda lokalni parlament: Trošenje novca iz budžeta i školski odbori

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sednici lokalnog parlamenta sledećeg četvrtka opštinski poslanici bi trebali da donesu odluke o javnoj kanalizaciji otpadnih voda, o usvajanju Lokalnog akcionog plana za preduzetništvo mladih od 2010. do 2012. godine, o tome da će prestati da se primenjuje odluka o zabrani parkiranja teretnih vozila i autobusa, jer ta oblast je regulisana odlukom o parkiranju.

Skupština opštine bi trebala da usvoji i odluku o određivanju lokacija za odlaganje građevinskog otpada na teritoriji opštine. Planirano je da se u Bečeju taj otpad ubuduće odlaže u najjužnijem delu postojeće deponije „Botra“, u Bačkom Petrovom Selu na „smetlištu koje se nalazi sa desne strane regionalnog puta na izlazu iz naselja prema Senti“, u Bačkom Gradištu na smetlištu uz put, u južnom delu parcela, u Radičeviću na prostoru smetlišta, u Mileševu sa desne strane puta prema Bačkoj Topoli, a u Poljanicama na prostoru smetlišta, navodi se u predlogu odluke.
Potom, odbornici bi trebali još jednom da promene odluku o parkiranju (ovo je, valjda, druga promena od kada se naplaćuje parkiranje u Bečeju). Ovom poslednjom izmenom se predviđa da ukoliko je uočen neki od prekršaja predviđenih odlukom o parkiranju, kada vozač vozila kojim je učinjen prekršaj nije identifikovan, odgovoran je vlasnik, odnosno korisnik vozila.
Biće izmenjena odluka i o lokalnom linijskom prevozu putnika i stvari, ali i odluka o osnivanju opštinskog preduzeća LINK FTO d.o.o. Bečej koja je doneta na prethodnoj sednici Skupštine opštine 26. jula. Naime, osnivači ovog preduzeća za obezbeđenje neće biti opština Bečej i PIK „Bečej“ A.D. kako je prvobitno „odlučeno“, nego opština i PIK „Bečej“ – „Agrobečej“ d.o.o. za trgovinu i usluge („Agrobečej“ će da uplati 30 posto osnivačkog kapitala, to jest 150 evra).
Potom bi odbornici trebali da usvoje izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta od 1. januara do 30. juna ove godine i da donesu rešenja o utvrđivanju naziva ulica.
Na dnevnom redu sednice će biti i izveštaj o radu opštinskog Saveta za bezbednost od 15. jula prošle do 30. juna ove godine.

PIK „Bečej“ – „Agrobečej“

PIK „Bečej“ – „Agrobečej“ d.o.o. je jedno od preduzeća PIK-a „Bečej“. Sedište firme je na istom mestu gde je sedište „velikog“ PIK-a, u Novosadskoj ulici 2.
PIK „Bečej“ – „Agrobečej“ je osnovan 1997. godine, novčani kapital je 5.648 evra na dan 1.1.2002. godine, a nenovčani iznosi 98.409 evra na dan 18.03.2010. godine (nepokretnosti).
U „Agrobečeju“ rade dve osobe, a direktorica je Snežana Mirilović. Zastupnici firme osim nje su i Petar Maksimović i Svetlana Gagić, inače, oboje su zastupnici i PIK-a „Bečej“. Petar Maksimović je i odbornik Demokratske stranke u Skupštini opštine Bečej.

Kraj sednice biće „rezervisan“ za razrešenje starih članova školskih odbora i za imenovanje novih, jer je lokalna samouprava čekala mišljenja i saglasnosti Mađarskog nacionalnog saveta za članove školskih odbora koje imenuje Skupština opštine. Tako će biti zamenjeni članovi Upravnog odbora Dečjeg vrtića „Labud Pejović“ i školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine.

K.D.F.

 

Naslovi

Popularni Članci