Poletarci MladostI spremaju se za Prvenstvo Vojvodine: Očekuju se medalje i vize za Niš

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Džudisti Mladosti su posle letnje pauze počeli sa radom. U trenažni ciklus prvo su ušli poletarci koje 18. septembra očekuje Prvenstvo Vojvodine u Žablju, a nedelju dana kasnije (ako se kvalifikuju) i Prvenstvo Srbije u Nišu.

- Pauza je za neke takmičare trajala dva meseca, za neke upola manje, a neki su imali samo dve nedelje odmora. Poletarci se pripremaju od sredine avgusta, a danas (utorak) su svi počeli sa radom. Više pažnje trenutno posvećujemo poletarcima jer ih uskoro očekuju dva najvažnija takmičenja u sezoni. Dobro radimo, i nadam se da će deca biti maksimalno spremna za dve nedelje. Na Prvenstvo Vojvodine vodićemo desetak takmičara, a od njih troje-četvoro očekujem medalje ili plasman do petog mesta što će značiti i vizu za Niš - rekao je Milorad Lončarević, nosilac crnog pojasa četvrti DAN, trener DžK Mladost.
Starije kategorije bečejskog džudo kluba do kraja godine nemaju zvanična takmičenja (pokrajinska i državna prvenstva su održana u prvoj polovini ove godine), ali će formu održavati na domaćim i stranim klupskim turnirima:
- Prvo nas očekuje izuzetno kvalitetan i masovan turnir u Beogradu, memorijal „Milić Rašović – Migo“ za sve uzrasne kategorije, a tu je i naš turnir posvećen Željku Nikoliću koji će biti održan 3. oktobra. Pripreme su u toku, sledi finiš, a očekujemo između 400 i 500 poletaraca, mlađih i starijih pionira i kadeta iz zemlje i okruženja. Pored toga, ići ćemo i na turnire koje organizuju klubovi u Vojvodini i okruženju.
Najbolji bečejski takmičar Risto Babić već godinu dana je član kikindskog Partizana. Postoje indicije da će u septembru promeniti klub. Na pitanje da li se vraća u Bečej Lončarević je odgovorio:
- Babić je trenirao celo leto kod nas, ali je i dalje član Partizana. U septembru je prelazni rok i najverovatnije će se preseliti u Slaviju iz Novog Sada. Ovih dana treba da se dogovorimo sa ljudima iz Slavije oko internata i škole u koju će ići.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci