Kuglaši Bečeja u dubokoj krizi: Klub pred gašenjem?

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kuglaški klub Bečej nalazi se u najdubljoj krizi od osnivanja daleke 1933. godine.

Članovi i takmičari ovog kluba preko godinu dana nemaju uslove za treniranje i nastupe na zvaničnim takmičenjima, a polako je počelo i osipanje igračkog kadra i podmlatka. Nedostatak (svoje) kuglane Bečejci su u prošloj sezoni kompenzovali odlascima na treninge u Novi Bečej ili Bačko Gradište, a kao „domaćini“ su utakmice Prve vojvođanske lige igrali u kuglani u Novom Bečeju. Sve to je fizički i finansijski iscrpelo i rukovodstvo i igrače, pa dve nedelje pred početak nove sezone u elitnoj pokrajinskoj ligi, u klubu ne znaju koliko će moći još da izdrže.
- Loše smo se pripremali za nastupajuću sezonu. Išli smo u Novi Bečej na treninge, ali nas je u ekipi sve manje, tako da smo morali da registrujemo i penzionere. Iako nas ima četrnaest u timu, svega nas šest-sedam će moći da igra kvalitetno. Problem nam je i što će liga ove sezone biti skuplja nego prethodne, imaćemo pet gostovanja od preko 100 kilometara i to nam nikako ne pogoduje. Klub finansijski stoji veoma loše, sve plaćamo iz svog džepa, a većina igrača ne radi. Povrh toga napustio nas je najbolji igrač Zoltan Molnar koji će igrati u prvoj ligi, a praktično smo ostali i bez podmlatka - rekao je Đorđe Alagić, sekretar i igrač KK Bečej.
Za narednu sezonu KK Bečej je registrovao Gezu Zavarka, Karolja Rohačeka, Ratka Miljevića, Stevana Matića, Milana Stojića, Zoltana Malota, Đorđa Alagića, Ištvana Takača, Zorana Vukosavljevića, Čabu Beretku, Adriana Lakatoša i Ištvana Berkeša. Prema rečima Alagića, tim će krenuti u takmičenje, ali se najverovatnije u njemu neće dugo zadržati:
- Prva dva kola smo domaćini u kuglani u Novom Bečeju i to ćemo odraditi. Već posle toga moramo da putujemo za Suboticu, a to nam je ruta od oko 140 kilometara. U kasi nemamo ni dinara, pa je moguća i opcija da istupimo iz lige. I to će nas debelo stajati jer se po propozicijama Kuglaškog saveza Srbije i istupanje iz lige plaća.
U ovakvoj situaciji iluzorno je razmišljati o velikim ambicijama. Sa ovom konstatacijom složio se i sekretar KK Bečej i dodao:
- Pokušaćemo da razgovaramo i sa opštinskim strukturama koje su zadužene za sport, ali i sa predsednikom opštine. Ako se pronađe nešto sredstava i za nas, odigraćemo celo prvenstvo, ali je pitanje da li ćemo uspeti da ostvarimo opstanak. U ovoj ekipi su dva penzionera koja dugo nisu nastupala, dva igrača su povređena, Takač i Rohaček se još nisu izjasnili kada će početi da treniraju i kada se sve sabere, na raspolaganju ćemo imati samo šest do sedam igrača, što nije dovoljno za celu sezonu. Ambicije su, dakle, samo da se preživi. Nadam se da ćemo naći modus za to, jer ako nekom nije u interesu da klub koji je osnovan 1933. godine živi i dalje, onda ćemo ga 2010. godine ugasiti.
Alagić je iskoristio priliku i da se zahvali rukovodstvu novobečejskog kluba:
- Ljudi iz Kuglaškog kluba Jedinstvo su sjajni, rukovodstvo nam non-stop izlazi u susret, ali je pitanje do kada će i oni moći da nam pomažu. I rukovodstvu i predsedniku Jedinstva želim javno da se zahvalim za sve što su učinili za nas, nadam se da ćemo nekada moći da im se odužimo, samo trenutno ne vidim način za to.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci