Međunarodna regata u Kanjiži: Belić i Džambas „razbili“ maler

  20 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodna memorijalna regata za sve uzrasne kategorije kajakaša, uz učešće 125 takmičara iz 14 klubova iz Mađarske i Srbije, održana je prošle nedelje na Tisi u Kanjiži.

Kajak kanu klub Bečej je na ovoj regati predstavljalo 18 takmičara koji su osvojili deset medalja, tri zlatne, četiri srebrne i tri bronzane.
Svoj dan prošle nedelje je imao mlađi pionir Dalibor Belić. On je u svojoj konkurenciji pobedio u MK-1 na stazi 500 metara dužine, a isti podvig ponovio je u paru sa Petrom Džambasom. Bečejski dvojac je u trci mlađih pionira koja je bila najbrojnija, a po izveštačima iz Kanjiže i najuzbudljivija, trijumfovao sjajnim finišem u poslednjih pedesetak metara. Na taj način su Belić i Džambas posle nekoliko osvojenih srebrnih medalja u MK-2, konačno „razbili“ maler večitog drugog mesta. Inače, sve trke na regati vožene su na 500 metara.
Zlatom se prošle nedelje okitio i Dejan Terzić u seniorskoj konkurenciji, sa srebrom oko vrata na pobedničkom postolju završili su pionirka Tamara Jovčić u MK-1 i u dvosedu (MK-2) sa sestrom Jasminom, Katarina Radanović i Selena Đurić (pionirke MK-2), kao i dvojac seniora Marko Novaković-Marko Džigurski.
Pored srebrnih medalja osvojenih na regati, Radanović i Jasmina Jovčić su u Kanjiži osvojile i bronze, a odličje istog sjaja pripalo je i Vukašinu Reljiću u mini-kajaku jednosedu.
U ekipnoj konkurenciji Bečejci su zauzeli šesto mesto.
Iako su nas navikli samo na pobedničke pehare na mnogo značajnijim takmičenjima od regate u Kanjiži, u rukovodstvu kluba šesto mesto ne smatraju neuspehom:
– Na regati u Kanjiži se nije bodovao mini-kajak, pa kad se na to doda i da nismo imali predstavnike u kanuu, moramo biti zadovoljni šestim mestom u konkurenciji četrnaest klubova. Ovo takmičenje smo iskoristili da isprobamo neke varijante i „miksove“ takmičara da bi što spremniji dočekali državna prvenstva na kojima očekujemo najveće domete. I pioniri i seniori su pokazali da su u dobroj formi, a u narednom periodu na nama u stručnom štabu je da tu formu i održimo do najvažnijih događaja u sezoni – rekao je Đorđe Terzić, trener KKK Bečej.
Prvenstvo Srbije u mini-kajaku na programu je u subotu u Bačkoj Palanci, dok će najbolji juniori i seniori 5. septembra odmeriti snage na državnom prvenstvu na Adi Ciganliji.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci