Prvenstvo Vojvodine: Još jedna kruna za Bečejce

  13 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najmlađa selekcija Kajak kanu kluba Bečej nastavila je prošle subote da niže sjajne rezultate u ovoj sezoni. Kajakaši Bečeja su posle osvajanja Lige mini-kajaka Srbije, prošle subote u Apatinu titulu „overili“ i na Prvenstvu Vojvodine na kojem su nastupila 154 takmičara iz 13 klubova. Na Dunavcu su ponovo iza sebe ostavili Sintelon, „večitog“ sportskog rivala iz Bačke Palanke, ali je ovoga puta bodovna razlika bila manja nego u ligaškom nadmetanju.

Bečejci su osvojili 86 bodova, Sintelon je imao pet manje, dok je treće mesto zauzeo Val iz Sremske Mitrovice.
Kajakaši Bečeja su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili deset medalja, po tri zlatne i srebrne i četiri bronzane.
Najuspešnija je bila Biljana Relić koja je prva stigla na cilj u trci jednoseda na 1.000 metara, a zlato je osvojila i u dvosedu sa Oliverom Mirilović na duplo kraćoj stazi (sve trke u singlu su vožene na jedan kilometar, a u MK-2 na 500 metara). Najsjajnijom medaljom u Apatinu se okitio i dvojac Katarina Radanović-Ljiljana Nović.
Srebrne medalje u trkama jednoseda pripale su Lazaru Reljiću i Oliveri Mirilović, a u MK – 2 Vukašinu Reljiću i Luki Stojkovu.
Na treće mesto na Prvenstvu Vojvodine plasirali su se Armin Kovač u solo trci i u duetu sa Lazarom Reljićem, K-2 u sastavu Dalibor Belić-Petar Džambas i Katarina Radanović (MK-1).
Vredne bodove u trci za ekipnog prvaka pokrajine osvojili su i Miloš Šošo, braća Aleksandar i Miloš Stojkov, Edi Berček, Milan Tomićević, Bence Kovač, Slavica Relić, Katarina Hrnjak, Stefan Božić, Ferenc Šapi, Dušan Živanović, Selena Đurić, Marija Bjelić, Kristina Naćuk, Dragana Milivojević, Stefan Mirilović i David Balaša.
U stručnom štabu KKK Bečej je posle još jedne zlatne medalje vladalo veliko zadovoljstvo:
- U razmaku od dve nedelje osvojili smo dva velika takmičenja. Pobedom na Prvenstvu Vojvodine dokazali smo da titula iz lige mini-kajaka nije slučajnost i da trenutno imamo najbolju mladu generaciju u Srbiji. Svi uspesi koje postižemo su i potvrda stručnog rada svih trenera, ali i nesebične pomoći roditelja. Ponosan sam na kajakaše Bečeja koji cele sezone naporno rade u veoma teškim uslovima, na svakom treningu i takmičenju daju svoj maksimum i daju primer kako se bori za boje kluba. Posebno mi je drago što su se na ovom takmičenju u dobrom svetlu pokazali i debitanti, uključili su se u timski rad i dali su veliki doprinos osvajanju krune. Da bi ova sezona bila najuspešnija u istoriji kluba ostalo nam je da ostvarimo još jedan cilj. Do „triple“ krune nas deli samo još jedan korak, da osvojimo zlato na Prvenstvu Srbije. Najveći konkurenti će nam ponovo biti Sintelon i Val, ali već dva puta smo ih pobedili ove sezone, zašto ne bi i treći put trijumfovali? Snage, volje i kvaliteta za tako nešto imamo - rekao je Vladislav Živanović, trener KKK Bečej.
Prvenstvo Srbije u mini-kajaku je na programu 21. avgusta na jezeru Tikvara u Bačkoj Palanci.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci