Kulturni mozaik

Kancelarija za mlade opštine Bečej od 22. do 25. januara organizovala je radionice na srpskom i mađarskom jeziku „Dvojezičnost – prednost, a ne prepreka“.

Treći ciklus „Škole roditeljstva“ započeo je 22. januara u centralnoj zgradi Doma zdravlja u adekvatno opremljenoj prostoriji. Školicu je započelo 6 trudnica od prvobitno prijavljenih 8.

Ekonomsko-trgovinska škola tokom cele 2019. godine obeležava 70 godina rada, a serija programa započeta je 23. januara izložbom „Od olovke do tastature“ u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta.

U Gradskom pozorištu Bečej sredinom ove nedelje okončano je obnavljanje i uređenje pozorišne sale i prostorija na spratu objekta.

9. septembar, 19 časova (velika sala): Platonov, predstava na mađarskom jeziku trupe Becsei Színjátszó Odú. Igraju: Žombor Bata, Žolt Takač, Klaudia Tot, Lena Fekete, Erika Vadnai, Anamaria Papišta, Fiona Poljak i Andrea Kiš. Režija: Zoltan Rokuš. Cena ulaznice: 100 dinara.

Deseti interkulturalni kamp za decu iz socijalno ugroženih porodica „Pruži mi ruku, budi mi drug!“ Društvo prijatelja dece opštine Bečej organizuje 8. i 9. septembra u Izviđačkom domu na Radarskoj stanici.

Kancelarija za mlade opštine Bečej organizuje humanitarnu izložbu fotografija Slobodana Maleševa Bobice, koji je decenijama svojim foto- aparatom ovekovečio, pre svega, mnoge Bečejke i Bečejce, važne trenutke i događaje u našoj okolini, kao i mnogo toga što mu je zašlo pred objektiv.

Gradsko pozorište od 17. do 20. oktobra organizuje 6. festival monodrame u Bečeju „Be:femon“.

Naslovi

Popularni Članci