Ogledalo (568)

Zbog praznika Dan državnosti 15. februara, na teritoriji III Mesne zajednice radnici preduzeća „Potisje“ kućno smeće će umesto 15. februara odneti nedelju dana kasnije, 22. februara.
Dodatni džakovi za odlaganje komunalnog otpada biće podeljeni unapred, prethodne nedelje, obaveštavaju građane iz „Potisja“.

B.M.

Komunalno preduzeće „Potisje“ je 2018. godine završilo „pun krug“: od problema koji je stvorio manjak i/ ili pokvarena mehanizacija došlo se do toga da početkom 2019. godine firma ima dva nova kamiona za odnošenje smeća, iz oronulih kancelarija koje su po mišljenju inspekcije bile neuslovne za rad – pretila je opasnost od rušenja – administracija se preselila u mnogo veći i prigodniji prostor, smetlište „Botra“ je sanirano, ali nije zatvoreno i rekultivisano. Sve u svemu, bolje je nego što je bilo, ali to nije dovoljno.

Porodica pre nekoliko meseci preminule mlade bečejske novinarke Marine Kovačev 21. avgusta je donirala Domu zdravlja kabinu za merenje  sluha („tiha soba“) i prenosivi ultrazvučni aparat za potrebe Hitne službe u vrednosti od oko 12.000 evra.

Pored toga, jedna specijalistička firma, kada je saznala za donaciju porodice Marine Kovačev, odlučila je da donira Domu zdravlja najsavremeniji tonalni audiometar.

Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa Odsekom zaštite životne sredine organizuje edukaciju za mlade „Voda – uslov života“ 1. septembra na Bisernom ostrvu.

Akcioni plan opštine Bečej za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti čiji bi rok važenja trebalo da bude od 2018. do 2022. godine, očekuje se da bude usvojen, nakon javne rasprave, na sednici Skupštine opštine Bečej, verovatno u septembru mesecu.

U Srbiji će ove godine zbog kiše ukupan rod pšenice umesto očekivanih 3,3 miliona tona biti oko 3,2 miliona tona ili manji za oko 100.000 tona, rekao je direktor Udruženja za unapređenje proizvodnje i izvoza pšenice i uljarica „Žita Srbije“ Vukosav Saković.

Biznismen Miodrag Kostić kupio je kompaniju „Viktorija grupu“, objavili su 9. jula ujutro beogradski mediji i portali.

Novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ima dobrih strana i na dobrom je pravcu, ali u celini je mogao biti bolji i potrebno je mnogo više promena u populacionoj politici, rekla je za N1 Jovana Ružičić iz Centra za mame. Žene sa visokim primanjima novim merama guraju se u rad na crno, jer se više isplati, istakao je profesor Mario Reljanović.

Novinarka Tamara Skrozza objavila je na Fejsbuku da je nakon medijskog nastupa generalnog sekretara NUNS Svetozara Rakovića prinuđena da izađe iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Ministarstvo kulture i informisanja je u prvoj polovini 2018. godine opredelilo oko 10 miliona evra za finansiranje medija u Srbiji, dok je rekordan iznos iz republičkog budžeta dodeljen „medijskoj“ firmi koja nema zaposlene, pokazalo je istraživanje Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Naslovi

Popularni Članci