Novinari su krivi, zar ne?

  18 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bahato ponašanje vlasti, golim okom vidljivo, mora biti predmet novinarskih istraživanja, kritika i ukazivanja da nam „brod sve više tone“.

Situacija u bečejskoj opštini svima koji su malo bolje informisani je: „veoma složena, i teška“, kako bi lepo rekli naši vajni politički mislioci, zamišljajući da su oni nama (građanima ili, ako hoćete, narodu) Bogom dani. Sve je veći broj onih koji se hrane iz „Mc Donalds“ kontejnera koji, istina, niču na sve strane.
Omladina je posebna tema za ozbiljno i analitičko razmišljanje, jer deca nisu kriva što su se rodila, nego je to neko drugi. Organizuju se razne radionice i razne „ice“ koje donose veoma malo stvarnog efekta. I zato se ne treba čuditi kako nam stvari idu.
Bečejski mozaik je poznat i van „granica naše perspektivne“ opštine, po oštrom peru i otkrivanju mnogih nedoslednosti, grešaka, trošenja para, ponašanja nosilaca javnih funkcija i dr. Zato stajem u odbranu Vašeg novinara Slobodana Maleševa, koji je, smatram, čak i korektno „odradio“ svoj novinarski zadatak! Zar su, zaista, lokalni novinari krivi za sve probleme u bečejskoj opštini, zar se trošenje budžetskih sredstava ne sme kontrolisati, zar se toliko mora putovati bez stvarnog efekta, i to više u jednom pravcu? Na Zapadu za sada nema ništa novo, ali se tamo tačno zna gde se troše pare, kako i gde se može uštedeti, a kod nas važi ono: od izbora do izbora, nama opet ista fora.
Nastavite samo tako, hrabro i transparentno (javno), jer sve mora imati i svoj kraj.

S poštovanjem, Jovan Zvezdanić, Bačko Petrovo Selo

Naslovi

Popularni Članci