Dve nedelje do 500. broja „Bečejskog mozaika“: Kupite sebe - pomozite drugim

  19 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Drugog dana aprila biće objavljen 500. broj „Bečejskog mozaika“.

Tog dana u Gradskom pozorištu biće održana tribina na kojoj će predstavnici novinarskih udruženja, nevladinih organizacija koji prate srbijansku medijsku scenu, novinari i medijski stručnjaci govoriti o sadašnjoj situaciji lokalnih medija i o njihovoj budućnosti – ako će opstati.
Posle tribine, u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta biće otvorena izložba fotografija novinara „Bečejskog mozaika“. Izložba je svojevrsno ogledalo događaja, pojava, ali i ljudi koji su u prethodnih 16 godina na pozitivan i na negativan način „obeležili“ život u opštinama Bečej i Novi Bečej, u Srbiji, ali i život u redakciji ovih novina.
Biće tu „političkih“ fotografija, slika o izborima, o poseti Zorana Đinđića Bečeju, o dolasku i odlasku poklon mosta u Bečej, koji sada povezuje Adu sa Padejom umesto Bečeja i Novog Bečeja, o Bečejcima koji su 5. oktobra one godine bili u Beogradu, o lokalnim i srbijanskim političarima u Bečeju, o gladnima u „špajzu Evrope“, o talentovanim i interesantnim Bečejcima, o „borbi“ za državnu zemlju, o Majskim igrama, o upadu lokalne policije u redakciju „Mozaika“ uz svesrdnu, ali nevidljivu podršku pojedinih bečejskih sudija, o „Velikogospojinskim danima“ u Novom Bečeju, o Tisi…
Na izložbi će građani Bečeja imati mogućnost da vide i fotografije koje nikada nisu objavljene u novinama, a na tim fotkama su lokalni i srbijanski političari, od Koštunice, Dinkića i Đelića do Vučića, koji jedu, ližu sladoled ili pak prave mali švedski sto na svojim tanjirima. Pomenute fotografije moći će da kupe oni koji su na njima ili njihovi partijski drugovi, a redakcija „Bečejskog mozaika“ će prihod od prodaje uputiti bečejskoj narodnoj kuhinji. Vreme je, naime, da oni koji su jeli o našem trošku nahrane i deo onih koji su možda upravo zahvaljujući njima ostali bez posla i sada se hrane u narodnoj kuhinji.
Tako bi bilo pravedno.

Redakcija „Bečejskog mozaika“

Naslovi

Popularni Članci