Postizborna konferencija za novinare DS-a: Koalicija sa onima koji nisu napadali DS

  11 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Demokrate su u utorak na prvoj postizbornoj konferenciji za novinare saopštili da su zadovoljni ostvarenim rezultatima i da „sa zadovoljstvom konstatujem da smo pobednici na svih pet lista u Bečeju, i mislim da sa tim pozitivnim rezultatima Bečej stiče izuzetno pozitivnu poziciju i to je u stvari cilj kojem težimo“, rekao je predsednik bečejskog odbora DS-a Budislav Medurić. Međutim, o formiranju vladajuće koalicije u opštini novinarima nije saopšteno sasvim precizno ko bi mogao da bude partner DS-a, koji je u koaliciji sa SDPS-om osvojio 11 odborničkih mandata.

„Ni o kakvoj lokalnoj koaliciji ne pregovaramo dok ne prođe drugi krug izbora. Mi, kao pobednici na lokalnom nivou, sigurno ćemo vrlo brzo morati preuzeti odgovornost za konstituisanje Skupštine opštine, ali smo svu svoju energiju usmerili na drugi krug jer smatramo da bi tek tada priča bila kompletna. Principi kojima ćemo se rukovoditi pri pokušaju formiranja lokalne vlasti su da ćemo voditi računa o tome da to bude neko od političkih opcija ko je dobio adekvatan broj glasova i ko u kampanji nije imao jedini napad na Demokratsku stranku, ko ima kompetencije, znanje i moć da se zajedno sa nama okrene poboljšanju uslova života u Bečeju. To znači poboljšanje komunalne infrastrukture, razvoja grada u smislu dovlačenja investicija i otvaranje novih radnih mesta i očuvanje dobrih međunacionalnih odnosa“, rekao je Medurić.
Demokrate su se zahvalile biračima koji su im na izborima dali poverenje i pozvale su ih da u drugom krugu izbora podrže njihove kandidate, za predsednika države Borisa Tadića, a na pokrajinskoj listi po većinskom sistemu, Slobodana Zlokolicu.
„Nema više vremena za priče. Jako teško vreme je iza nas i meni je drago da je posle tako teškog vremena, kada je Demokratska stranka snosila veliku odgovornost, zadržala poverenje građana“, rekao je između ostalog Zlokolica.
Miroslav Popović, predsednik OO SDPS, takođe je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima izbora. „Ovaj rezultat je sigurno plod jedne zdrave predizborne kampanje sa jasnim i realnim ciljevima, što su građani Bečeja i potvrdili dajući nam najveću podršku u prvom krugu izbora i pozivam sve da i u drugom krugu podrže naše kandidate“.
Medurić je novinarima rekao da smatra da su na izborne rezultate uticali kvalitet kandidata na svim izbornim listama, program koji je „izuzetno realan i koji će tek u realizaciji tražiti drastičnu i brzu promenu uslova“ i kampanja „u kojoj smo mi isključivo promovisali svoj program i svoje ljude, težili smo da atmosferu i političku scenu kultivišemo, međutim, još uvek je ona takva kakva jeste“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci