Proslava Dana grada od 30. jula do 1. avgusta: Tri dana muzike i igara

  30 jul 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Proslava Dana grada Bečeja, čiji je novi datum obeležavanja ustanovljen prošle godine (1. avgust), će i ove godine trajati tri dana, od 30. jula do 1. avgusta, s tim što su sva dešavanja planirana da se održe na šetalištu na Tisi i hipodromu (ili što je od njega ostalo). Međutim, u slučaju kiše, prema rečima organizatora, programi će se odvijati na gradskom trgu.

Proslava Dana grada počinje danas (30. jul) na šetalištu na Tisi u 18 časova programom za decu, a u 19 časova i 30 minuta nastupiće Gradski duvački orkestar. Zvanično svečano otvaranje proslave Dana grada je u 20 časova, odmah zatim od 20 časova i 30 minuta nastupaju KUD „Đido“, MKD „Petefi Šandor“, KUD „Potisje“, KK „Dr Kiš Imre“, KUD „Orion“ i PG „Max Dance“. Koncert omladinske bečejske grupe „No name“ počinje u 22 časa, a nakon toga će se bečejskoj publici od 22 časa i 30 minuta predstaviti članovi Gradskog hora sa grupom „Fingerbang“. Potom, od 24 časa, program se nastavlja nastupima DJ-eva.
Festival etno stvaralaštva – Etnos, kao prateća manifestacija proslave Dana grada, takođe počinje danas na Zelenom korzou u 16 časova i trajaće do 31. jula. U okviru Etnosa biće organizovane izložbe hleba i starih zanata, brojne kreativne radionice, a u subotu sa početkom u 18 časova planiran je etno koncert na kojem će premijerno nastupiti pevačka grupe „Pastiri vremena“ iz Bečeja, „Bilbil“ iz Novog Sada, „Bosilje“ iz Sivca, ANIP „Branko Radičević“ iz Rume i KUD „Mokrin“ iz Mokrina.
U subotu će u 10 sati pre podne na gradskom trgu biti upriličena ceremonija svečanog podizanja zastave, nakon čega će se održati svečana akademija u sali Gradskog pozorišta.
Dečji zabavni program „Pokaži šta znaš“ istog dana startuje na hipodromu u 18 časova, a zatim sledi muzika za svačiji ukus i koncerti. Od 20 časova prvi na scenu stupaju veterani bečejske rok scene, grupa „Sigma“, potom su od 21 čas na redu mađarske pesme, operete i mjuzikli u izvođenju Vere Vitkai Kovač, Izabele Gužvanj i Lasla Kiša uz pratnju Ignaca Šena i njegovog orkestra. Koncert grupe „Garavi sokak“ je zakazan za 22 časa i 30 minuta, a 10 minuta posle ponoći publiku će zabavljati bečejska grupa „Zemlja“. U istom terminu, ali na termalnom bazenu počinje DJ parti.
Proslavu Dana grada će pratiti i manifestacije „Tiski dani“ i Dani lovačkog udruženja „Bečej“. „Tiski dani“, odnosno „Tiski dan“ će se održati 31. jula na obali Tise od 8 časova i 30 minuta do 21 čas. Predviđena su brojna takmičenja, između ostalog i takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje počinje u 17 časova.
Manifestacija Dani lovačkog udruženja „Bečej“ će se održati 1. avgusta u Donjem parku kod lovačkog doma, međutim, u 8 časova i 30 minuta počinje takmičenje u pucanju na glinene golubove na strelištu u Bačkom Petrovom Selu. Program će se nastaviti ispred lovačkog doma u Bečeju revijom pasa, programom za decu i takmičenjem u kuvanju lovačkog paprikaša. U 17 časova sledi proglašenje pobednika u kuvanju.
Takođe 1. avgusta će biti održan i „Adrenalin fest“ u bašti Gradskog pozorišta sa početkom u 20 časova, koji je namenjen prvenstveno mlađim generacijama i ljubiteljima hevi-metal muzike.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci