Radičević: Nastavak izgradnje crkve

  21 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Izgradnja pravoslavne crkve Presvete Bogorodice u naseljenom mestu Radičević biće nastavljena zahvaljujući udruženim sredstvima bečejske crkvene opštine, lokalne samouprave i građana Radičevića, saopšteno je 16. aprila u ovom naseljenom mestu kada je organizovana radna akcija pripremnih radova u okolini buduće crkve i kulturno-umetnički program, kom su prisustvovali predsednik opštine Vuk Radojević, predstavnici Mesne zajednice Radičević na čelu sa predsednikom Saveta Igorom Braćem i pravoslavne i katoličke crkve. Brać je rekao da se nada da će ove godine crkva biti stavljena pod krov.

Radojević je istakao da opština pomaže izgradnju crkve, te je pozvao i privrednike da učine isto.
Prema novinarskim informacijama crkva je učestvovala na opštinskom konkursu za nevladine organizacije, ali se ne zna da li joj je dodeljen novac za nastavak izgradnje hrama u Radičeviću. Informacije o rezultatima konkursa nismo uspeli da dobijemo od člana Opštinskog veća zaduženog za kulturu i civilne organizacije Čabe Štefanige, jer se nije javljao na telefonske pozive novinara Bečejskog mozaika, međutim, nezvanično smo saznali da će lokalna samouprava obezbediti pola miliona dinara za nastavak izgradnje crkve, ali ne raspolažemo informacijom da li će ta suma biti odobrena na konkursu za nevladin sektor ili iz drugog izvora.
Podsetimo da je izgradnja crkve u Radičeviću započeta 1996. godine, međutim, radovi su potom prekinuti i do danas nisu nastavljeni.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci