Bačko Petrovo Selo: Novogodišnji koncert KUD „Lole“

  28 januar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KUD „Lole“ iz Bačkog Petrovog Sela je u Domu kulture 15. januara priredilo celovečernji novogodišnji koncert. Na koncertu, koji je trajao više od dva sata, pred punom salom posetilaca nastupili su i članovi najmlađe folklorne grupe i prvi ansambl, a gosti koncerta su bili članovi pevačke grupe „Pastiri vremena“ iz Bečeja. Po završetku koncerta najmlađim članovima su podeljeni novogodišnji paketići, jer je koncert održan povodom pravoslavne Nove godine.

Kako je rekao Borivoj Kovačić, predsednik Upravnog odbora KUD „Lole“, trudili su se da koncert bude organizovan na visokom nivou, svaki posetilac je bio dočekan na ulazu, prikazan je bogat i raznovrstan program i publika je sve to lepo prihvatila.
„Jako je pohvalno to što su u toku dve godine, od kada se reaktiviralo ovo kulturno društvo, postigli ogroman napredak, to su i pokazali na ovom koncertu. U Bačkom Petrovom Selu postoji dosta mađarskih folklornih grupa i društava i mi u mesnoj zajednici smo se mnogo trudili da se reaktivira KUD ’Lole’. Mislim da se taj trud isplatio jer imaju najbogatiji kulturni program i žitelji ovog mesta su bili zadovoljni koncertom“, rekao je Zoltan Kiš, sekretar Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo.
Inače, KUD „Lole“ se reaktiviralo pre više od dve godine, a 27. septembra prošle godine je zvanično registrovano po novom zakonu kao kulturno-umetničko društvo i okuplja oko 70 članova.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci