Dan tolerancije: Dvojezični program

  18 novembar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za Svetski dan tolerancije dvojezične grupe Predškolske ustanove „Labud Pejović“ 15. novembra su u Gradskom pozorištu održali interesantan program čiji je cilj bio ukazati na to da različiti živimo zajedno.

Osim dvojezičnih grupa vrtića – svaka „umetnička“ tačka se sastojala od pesama na srpskom i mađarskom jeziku – gosti manifestacije su bili i jedna grupa koju pohađaju deca srpskog i jedno odeljenje u koje idu deca mađarskog maternjeg jezika.
„Ulaznica“ za roditelje, bake, dede i rodbinu bila je slikovnica, a donirane knjige će obogatiti biblioteku u centralnog objektu vrtića.

Dnevni boravak za decu sa invaliditetom
„Zona tolerancije“

Dnevni boravak za decu sa telesnim invaliditetom i poteškoćama u učenju učestvovao je u aktivnostima u okviru Nedelje tolerancije (od 14. do 18. novembra), i 17. novembra je organizovao „Zonu tolerancije“ kada su decu u dnevnom boravku posetili njihovi drugari iz dečjeg vrtića „Labud Pejović“. Za decu su pripremljene kreativne radionice, ali su ona učila i o prihvatanju različitosti i toleranciji.
Dnevni boravak za decu sa telesnim invaliditetom i poteškoćama u učenju od septembra meseca radi na novoj adresi, u ulici Gerberovih 23.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci