Osnivačka skupština KUD-a u Bačkom Petrovom Selu: „Lole“ ponovo rade

  08 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KUD „Lole“ je u prisustvu četrdesetak ljubitelja narodnih igara i stvaralaštva prošle nedelje u velikoj sali Mesne zajednice u Bačkom Petrovom Selu održao osnivačku skupštinu.

KUD „Lole“ je formiran pre tridesetak godina, ali je radilo uz povremene prekide, poslednji put rad društva je prekinut od 2000. do 2009. godine. U godinama kada su „Lole“ funkcionisale, ponekad su se nalazile u ograncima drugih KUD-ova iz Bačkog Petrovog Sela i Bečeja.
Predsednik Upravnog odbora KUD „Lole“ Borivoje Kovačić je o ponovnom aktiviranju KUD-a rekao:
- Registrovani smo na adresi Mesne zajednice u Bačkom Petrovom Selu, a za potrebe proba koristimo salu Doma kulture, ali nemamo prostorija za odlaganje nošnji, a i broj nošnji predstavlja veliki problem, jer ih nemamo u dovoljnom broju. Ranijih godina dok je KUD „Lole“ kako-tako postojao, imali smo ih, ali su se zahvaljujući neaktivnosti KUD-a vremenom izgubile. Pokušaćemo da pronađemo sponzore koji će nam obezbediti neophodan materijal, a mi bismo sami izvezli nošnje. Nemamo ni orkestar koji bi pratio ansambl, ali postoji mogućnost da ga sami oformimo. Želimo da pokrenemo što više sekcija. Cilj nam je da pokrenemo neke stare zanate, izradu nošnji, štrikanje, vez, heklanje, da osnujemo dramsku sekciju i hor. Imamo veoma veliku podršku Mesne zajednice, opštine, mađarskih KUD-ova iz Bačkog Petrovog Sela i KUD-a „Đido“ iz Bečeja.

M.S.

Naslovi

Popularni Članci