Negativ: Za dva dana dve svetiljke

  22 avgust 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Postavljanje nove rasvete na keju kraj Tise počelo je 15. avgusta i do 18. avgusta pre podne bile su postavljene svega dve svetiljke, a izvođači radova tada nisu bili zatečeni na terenu.


Za projekat rekonstrukcije javne rasvete na dolmi kraj Tise Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine je opštini Bečej odobrio 731.718 dinara još u novembru 2013. godine, a lokalna samouprava je trebala da obezbedi 1.144.482 dinara. Predsednik opštine je, prilikom usvajanja godišnjeg programa Direkcije za izgradnju na sednici lokalnog parlamenta krajem februara 2014. godine rekao da će javna nabavka za izvođača radova biti raspisana najkasnije do 20. marta, međutim, ona je raspisana skoro dva meseca kasnije, 8. maja, a nakon odabira izvođača radova bilo je najavljeno da će radovi početi do kraja jula. To se nije desilo, te je novinar Bečejskog mozaika postavio pitanje o tome šta je razlog toga da se realizacija projekta toliko odužila direktoru Direkcije za izgradnju Goranu Matiću.


„Ne mogu da se složim sa konstatacijom da se odužilo. Mi smo javnu nabavku raspisali početkom maja, 23. maja je bilo otvaranje ponuda, u postupku javne nabavke bilo je 9 ponuđača, tražena su i dodatna objašnjenja u toku podnošenja ponuda, a bila je i jedna žalba, koja je odbačena kao neosnovana prvenstveno zbog toga što nije stigla u roku. Mogu da kažem da je za ovu javnu nabavku vladalo prilično veliko interesovanje, a to nam je poslužilo i kao neka vrsta ogleda, s obzirom na to da je u planu celokupna zamena ulične rasvete za celu opštinu. U ovom slučaju u pitanju su specifične svetiljke koje su više prilagođene rasveti na keju nego uličnoj rasveti, ali u pitanju su LED svetiljke koje troše 70 posto električne energije manje nego živine koje su bile postavljene. Posao je dobila firma ’Energoglobal Construct’ iz Veternika koja je bila u grupi ponuđača zajedno sa firmom ’Elektro liv’ iz Bečeja, i dali su najbolju ponudu u iznosu od 1.196.894 dinara bez PDV-a, odnosno 1.436.272 dinara sa PDV-om, a procenjena vrednost nabavke je bila 1.563.500 dinara takođe bez PDV-a. Ugovor sa ’Energoglobalom’ kao nosiocem posla potpisan je 4. jula i oni su 15. avgusta počeli da rade. Bilo je malih tehničkih poteškoća koje se prevazilaze u toku samog izvođenja radova, i očekujemo da se to završi u ugovorenom roku i da kej zablista u punom sjaju“, rekao je Matić.


Rok za završetak radova je 15 dana, to jest kraj avgusta, kada bi na dolmi od spusta ka kamp naselju kod rampe, do Šlajza i od grba na keju do početka „Zelenog korzoa“ trebalo da zasija 59 štedljivih svetiljki.


LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci