Živan Berisavljević szerint - „Ellenállási front” alakul Vajdaságban

  10 avgust 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Ellenállási front” alakul Vajdaságban válaszként az alkotmánybíróságnak a tartományi hatáskörökre vonatkozó határozatára, jelentette be a minap Živan Berisavljević, a JSZSZK egykori magas rangú tisztségviselője. „Ellenállási front kialakulására számítok, amelybe bekapcsolódnak Vajdaság politikai és művelődési intézményei, számos párt és a civil szféra“, mondta Berisavljević az Autonomija internetes portálnak. Szerinte jelentős lépések tapasztalhatók a politikai színtéren, amelyek arra mutatnak, hogy az autonomista irányvonal a jövőben erősödni fog.

Mint mondta, az alkotmánybírósági döntés nem véletlen, azt korábban előkészítették arra az esetre, ha azok az erők nyerik meg a választásokat, amelyek megnyerték. Értékelése szerint szűk látókörű politikáról van szó, amely nem kalkulál a lehetséges következményekkel.
Berisavljević szerint a „memorandumi Szerbia” politikája a kilencvenes évekből, az a politika, amelynek egyetlen célja a másik fél térdre kényszerítése. Berisavljević kijelentette, hogy Szerbiát szövetségi állammá kellene alakítani, amelyet Szerbia Köztársaság és Vajdaság Köztársaság alkotnának.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci