Prva liga Srbije: Cilj i visok i ostvarljiv

  14 novembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Klub malog fudbala Bečej dobro je startovao u ovogodišnjoj prvoligaškoj sezoni – u sedam početnih kola, uz jedan remi i dva poraza i to u gostima od vodećih ekipa, ostvario je i četiri pobede. Poslednju minulog vikenda protiv Kopernikusa iz Niša rezultatom 5:1, ekipe koja je do tada bila na drugom mestu na prvenstvenoj tabeli.


Prema rečima Aleksandra Jovanovića, direktora KMF Bečej, stanje u klubu je, pored već tradicionalne besparice srpskog sporta, stabilno i na zavidnoj visini, a nije loše ni u prvoj futsal ligi. Naime, s jedne strane, Fudbalski savez Srbije prepolovio je materijalne obaveze klubova prema savezu, u vidu plaćanja tzv. domaćinstava, odnosno sudijskih troškova, a s druge strane, one takmičarske, godinama u Srbiji neprikosnoveni kragujevački klub malog fudbala Ekonomac, pred početak ove sezone, napustilo je čak šest reprezentativaca, tako da je liga po kvalitetu ujednačenija nego prethodnih godina, pa se i Bečejcima uvećavaju šanse da ostvare svoj visoko zacrtani cilj.


Podsećajući da je u minule dve godine KMF Bečej igrao u polufinalima plej-ofa, a prošle i u polufinalu kupa, Jovanović kaže:


- Zašto bismo se mi zadovoljavali petim, sedmim, osmim mestom u ligi kad možemo bolje? Igrali smo i do sada, a igraćemo i ubuduće da pobeđujemo. U ovoj sezoni cilj nam je finale plej-ofa prve futsal lige, pa tada i tamo – kako bude... Planiramo da na kraju prvog dela prvenstva dovedemo dva kvalitetna pojačanja, ali, i to podvlačim, ne da ih dovodimo po svaku cenu, sve zavisi od njihovog kvaliteta, tržišne cene, ali i klupske kase. Uz ta dva kvalitetna pojačanja imali bismo sastav za finale lige.


Ovog vikenda KMF Bečej gostuje mladoj i poletnoj ekipi Smedereva, da bi u sledeća dva kola (sledeće dve subote od 19.30) na parketu bečejskog sportskog centra ugostio ekipe Mungosi iz Zemuna i SAS iz Zrenjanina.


Z.Lj.

Naslovi

Popularni Članci