Saradnja pokrajinske administracije i firme „Knott autoflex“: Zaposlen 31 radnik

  06 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin posetio je prošle subote firmu „Knott Autoflex yug“ i sa direktorom firme Draganom Kneževim i Nebojšom Kukićem, zamenikom direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, potpisao je ugovore o zaposlenju 31 novog radnika u ovom preduzeću.

Oni su dobili posao zahvaljujući programu podrške otvaranju novih radnih mesta - novozapošljavanja, samozapošljavanja i zapošljavanja pripravnika - Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Vlade Vojvodine.
Vasin je rekao da je pokrajinska vlada „otvaranjem i finansiranjem trideset jednog novog radnog mesta u ’Knott Autoflexu’, na najbolji mogući način čestitala građanima opštine Bečej njihov dan. U ovom preduzeću nova radna mesta smo finansirali sa 4.030.000 dinara, a podsetiću vas da je firma ’Knott Autoflex’ i do sada koristila sve programe Vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za rad, kao i sredstva Fonda za razvoj Vojvodine kojima podstičemo razvoj privrede u pokrajini kroz realizaciju projekata novih tehnologija u kome nam je ovo preduzeće jedan od značajnih partnera“.
Knežev je pohvalio saradnju sa pokrajinskom administracijom i rekao da će „Knott Autoflex“ sa novozaposlenima imati 150 radnika: „Preko 100 radnika zaposlili smo u saradnji sa Vladom Vojvodine i Pokrajinskim sekretarijatom za rad. Maksimalno koristimo pogodnosti i subvencije koje nam se nude. Zapošljavamo uglavnom mlade ljude sa Nacionalne službe za zapošljavanje, a razlog zbog kojeg smo otvorili 31 novo radno mesto je u proširenju obima posla i supstituciji proizvodnje delova, koje smo do sada uvozili, sa sopstvenom proizvodnjom. Svake godine od osnivanja pre sedam godina povećavamo proizvodnju i nadam se da ćemo takav trend imati i u budućnosti“.
Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa pokrajinskom administracijom aktivno učestvuje u smanjenju broja nezaposlenih. Kukić je rekao da je „uspeh za svaku sredinu kada se zaposli 31 radnik na neodređeno vreme. Ovim projektom zaokružujemo jednu celinu, da se broj nezaposlenih, u ovom slučaju u Bečeju, smanji za određen broj što je svakako uspeh“.
Potpisivanju ugovora u firmi „Knott Autoflex“ prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa Budislavom Medurićem, zamenikom predsednika opštine i Dušanom Jovanovićem, predsednikom Skupštine opštine. Predstavnici lokalne vlasti su izrazili zadovoljstvo naporima koje Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za rad čine da smanje nezaposlenost u Vojvodini i u opštini Bečej i još jednom ponudili pomoć lokalne samouprave privrednicima u „spajanju“ sa pokrajinskim organima i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci