Rep

  18 februar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posle Tomice Milosavljevića, ministra zdravlja, nakon što je predsednik Vlade Mirko Cvetković najavio njegovu smenu, ostavku je podneo Mlađan Dinkić. Odmah potom ostavku je podnela i Verica Kalanović, ministarka za NIP, takođe članica G17 plus. Činilo se da će se desiti već viđena stvar i da će Mlađan Dinkić još jednom svojim potezima doprineti padu Vlade. Međutim, ostavke-smene članova G17 plus su prestale.

Niti ih najavljuju sledbenici slogana „stručnost ispred politike”, niti zahteve za njihovu smenu najavljuju članovi stranke „na dobrom putu”.
Prema pisanju dnevnog lista Danas, neki ljudi iz sveta biznisa zameraju Demokrat-skoj stranci što se ograničila samo na smenu jednog ministra iz G17, umesto da je celu stranku eliminisala iz vladajuće koalicije. Oni smatraju da bi sada trebalo „ići do kraja“, posebno što za to ima mogućnosti jer se spekuliše da su već preuzeli potreban broj poslanika. Bez toga, smatraju privrednici, sve će ostati na „nivou šminke“.
Predsednik „Irva investicija“, Đorđije Nicović, ne očekuje da će promene popraviti položaj privrede, posebno ne realnog sektora. On kaže da su do sada uništavani domaća industrija i investitori, dok se novac daje strancima bez ikakve garancije i računice.
- Kakva je to bila logika da se zatvori 200.000 radnih mesta, a potom se iz državnog budžeta izdvaja 900 miliona evra za otvaranje 50.000 novih i još da se to predstavlja kao dobar potez. Prosta računica kazuje da, na primer u tekstilu, gde je maksimalna plata 200 evra, poslodavac izdvaja oko 140 evra na ime doprinosa. To na godišnjem nivou ne može da nadoknadi ni kamatu na novac koji je angažovan za otvaranje tih radnih mesta, a ako se to smatra beskamatnim ulaganjem, potrebno je bar šest do sedam godina da se nadoknadi uloženo - rekao je Nicović za Danas i dodaje da bi strani investitori morali da imaju jednak tretman kao i domaći.
Sudeći po onom što se dešavalo u prethodnom periodu, čini se da je neko povukao mačka za rep.
Ako i nije, vrlo brzo hoće.

V.F.

Više iz ove kategorije « Veza Stiropor »

Naslovi

Popularni Članci