Posle četiri meseca bezvlašća: „8. oktobar“ dobio organe upravljanja

  27 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posle četiri meseca fabrika nameštaja „8. oktobar“ dobila je krajem jula rukovodeće organe.

Naime, sredinom marta tadašnji zastupnik kapitala Rudolf Albahari je podneo ostavku, a njegovim stopama krenuli su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, osim Tomislava Šljivančanina, predsednika sindikalne organizacije fabrike.
Na vanrednoj Skupštini akcionara za članove Upravnog odbora izabrani su Ištvan Hamu (zastupnik kapitala), Ljubomir Blažić (zaposlen u „8. oktobru“), Ljubomir Mandić (advokat), Miroslav Vlaškalin (bivši radnik „8. oktobra“) i Tomislav Šljivančanin.
U Nadzorni odbor ušli su Milojko Božić (bivši radnik „8. oktobra“), Elvira Kočiš i Miroslav Perišić (oboje zaposleni u „8. oktobru“).
Na prvoj sednici novog sastava Upravnog odbora za predsednika ovog tela izabran je Šljivančanin, a Hamu za v.d. direktora.
Govoreći o daljim koracima zastupnik kapitala i v.d. direktora „8. oktobra“ je rekao: „Za sada neće biti velikih promena, jer će sve naše ideje i nade zavisiti od ročišta u Trgovinskom sudu u Beogradu u slučaju protiv Univerzal banke. Taj 9. septembar iščekujemo sa zebnjom, ali i velikom nadom. U fabrici ipak ima nekih dešavanja. DDOR je ’bacio oko’ na trafo-stanicu na osnovu dugovanja. Došli su i izvršitelji iz Trgovinskog suda u Novom Sadu, ali se ništa nije desilo, jer taj trafo nije samo naš. O tome treba da se razgovara sa Elektrovojvodinom, a svi takvi pokušaji mi liče na već viđenu priču u Fadipu. Imamo problem i sa mašinama koje su u našim halama, a koje nisu prodate prilikom aukcije koju je upriličila Poreska uprava. One su prešle u državnu svojinu, a mi smo dužni da ih čuvamo, bez dinara nadoknade. Ljudi su na ivici nerava i teško da ćemo ikoga više moći da nađemo da besplatno čuva te mašine“.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci