FABRIKA NAMEŠTAJA „8. OKTOBAR“: Ištvan Hamu zastupnik kapitala?

  28 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

FABRIKA nameštaja „8. oktobar“ skoro tri meseca nema rukovodstvo. Ovo preduzeće je 3. marta ostalo bez zastupnika kapitala, a nekoliko dana kasnije ostavke su podneli i v.d. direktora i gotovo svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora, osim Tomislava Šljivančanina predsednika sindikalne organizacije.

Pošto Akcijskom fondu niko od nadležnih (Privredna komora, Južnobački okrug i Opštinska uprava) nije uputio predlog za novog, trećeg po redu, zastupnika kapitala, sindikalna organizacija „8. oktobra“ i mali akcionari su u skladu sa zakonom podneli svoj predlog. „Naš predlog za novog zastupnika kapitala je Ištvan Hamu, dugogodišnji radnik fabrike koji je bio zaposlen u obračunskoj službi. Predali smo dokumentaciju, ostalo je da Hamu dobije uverenje o nekažnjavanju i da se protiv njega ne vodi krivični postupak, pa da odemo u Beograd. Imamo nezvanične informacije da je Akcijski fond prihvatio naš predlog i da je pitanje dana kada će potpisati ugovor sa Hamuom. Sa opštinom nismo imali nikakvih kontakata, sindikat i mali akcionari nastupaju samostalno“, rekao je Šljivančanin.

Još traje sudski proces

Ročište sa Univerzal bankom, najvećim poverenikom „8. oktobra“, održano je 10. maja u Trgovinskom sudu u Beogradu. Prema rečima predsednika sindikalne organizacije fabrike nameštaja, „8. oktobar“ je promenio pravnog zastupnika, pa je na mesto Siniše Momčilovića došao Ljubomir Mandić. „Gospodin Mandić je na ročištu izneo neke nove detalje o poslovnim potezima koje su vukli Željka i Ivan Mesaroš, kao i Žarko Ranisavljev, tako da je novo ročište zakazano za 9. septembar“, kaže Šljivančanin.

S.M.Naslovi

Popularni Članci