„8. oktobar“ još uvek bez zastupnika kapitala: Akcijski fond se ne oglašava

  23 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fabrika nameštaja „8. oktobar“ već mesec i po dana nema rukovodstvo. Naime, ovo preduzeće je 3. marta ostalo bez zastupnika kapitala, a nekoliko dana kasnije ostavke su podneli i v.d. direktora i gotovo svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora. U Upravnom odboru je ostao samo Tomislav Šljivančanin predsednik sindikalne organizacije.

Akcijski fond je trebalo da uputi poziv Privrednoj komori, Južnobačkom okrugu, Opštinskoj upravi i sindikatu „8. oktobra“ da predlože kandidata za mesto zastupnika kapitala.
Prema rečima Petera Knezija predsednika opštine i Tomislava Šljivančanina, iz Akcijskog fonda u Bečej nije stigao nikakav dokument. „Sindikat se pismeno obratio Akcijskom fondu i Agenciji za privatizaciju da nam kažu kakve namere imaju sa našom fabrikom, ali odgovor nismo dobili. Imali smo i sastanak sa predsednikom opštine, njegovim zamenikom i Opštinskim većem na kom smo prezentovali teškoće u kojima se nalazimo. Gore nam je nego kada smo imali zastupnike kapitala, praktično nemamo pravno lice koje može da potpisuje dokumenta i obavlja poslove važne za fabriku. U Trgovinskom sudu 10. maja imamo ročište u sporu sa Univerzal bankom, a trenutno nemamo osobu koja će nas tamo predstavljati. Predlog sindikata je da za novog zastupnika kapitala bude imenovan neko iz redova zaposlenih u fabrici, da li ću to biti ja ili Ištvan Hamu, ostaje da se vidi. Smatram da se ne ide dobrim putem, da se sa nama pravi ’igranka’ i da to moramo da zaustavimo“, rekao je Šljivančanin. Akcijski fond do zaključenja ovog broja „Bečejskog mozaika“ nije odgovorio na pitanja redakcije o procesu imenovanja novog zastupnika kapitala.   

S.M.

Naslovi

Popularni Članci