Rudolf Albahari više nije zastupnik kapitala „8. oktobra“: Akcijski fond ponovo na potezu

  12 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rudolf Albahari više nije zastupnik državnog kapitala u fabrici nameštaja „8. oktobar“.

On je zatražio od Akcijskog fonda da ga razreši dužnosti, što je i učinjeno 2. marta. Sada već bivši zastupnik kapitala dao je ostavku i na mesto predsednika Upravnog odbora „8. oktobra“.
Podsetimo, Albahari je drugi čovek koji u roku od godinu dana odlazi sa mesta zastupnika kapitala u „8. oktobru“. Pre njega fabriku je u ime države vodio Dragan Mirić, koga je Akcijski fond smenio 28. jula prošle godine, jer nije sazvao vanrednu Skupštinu akcionara u zakonskom roku na kojoj je trebalo da se razreše stari i izaberu novi organi upravljanja.
Na potezu je po treći put Akcijski fond koji bi na predlog Privredne komore Vojvodine, čelnika Južnobačkog okruga, lokalne samouprave i sindikata „8. oktobra“ trebalo da imenuje novog zastupnika kapitala.
Prema nezvaničnim informacijama, kandidata za sada nema.
Prilikom aukcijske prodaje mašina fabrike nameštaja od strane Poreske uprave i DDOR-a pre dve nedelje, Tomislav Šljivančanin, predsednik sindikalne organizacije „8. oktobra“, izrazio je  sumnju da „neko hoće slučajno ili namerno da uništi ’8. oktobar’ prodavajući mašine pre stečaja“.
Bivši zastupnik kapitala Rudolf Albahari je povodom prodaje mašina rekao da je sve rađeno po zakonu: „Prodaju smo morali obaviti jer smo dobili pravnosnažne presude za potraživanja Poreske uprave i DDOR-a. Zakon se mora poštovati, a mašine bi bile prodate i ranije da smo imali izabrane organe upravljanja“.
Albahari je rekao i da trenutno nema zainteresovanih investitora ili potencijalnih  kupaca „8. oktobra“, „jer je sva preostala imovina pod hipotekom i dok se ne reši spor sa Univerzal bankom neće ih ni biti“.                     

S.M.

Naslovi

Popularni Članci