Direktorka OŠ „Zdravko Gložanski“ Suzana Đukić podnela ostavku: „Postigla sam sve ono što sam mogla u školi i mislim da sada treba da idem negde dalje“

  26 januar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktorka Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ Suzana Đukić je prošle nedelje podnela ostavku na tu funkciju uprkos tome što bi konkurs za direktora škole trebalo da se raspiše na proleće. Sada predstoji da pokrajinska administracija usvoji njeno razrešenje i da imenuje vršioca dužnosti direktora škole do raspisivanja konkursa.

O razlozima ostavke Suzana Đukić je za Bečejski mozaik rekla:

- Mislim da sam ovde u školi završila sve što je trebalo da uradim. Što se tiče infrastrukture sve smo uradili što je trebalo, s druge strane, mislim da je vaspitno-obrazovni rad podignut na jedan visoki nivo. Dobili smo četvorku iz eksterne evaluacije, dobili smo i nagradu „Dr Đorđe Natošević“, kao i godišnju nagradu opštine Bečej, a to sve ukazuje na to da je kvalitet rada na visokom nivou. Postigla sam sve ono što sam mogla u školi i mislim da sada treba da idem negde dalje i da ustupim mesto nekom drugom koji će se truditi da održava sve to na nivou na kom je sada.

Do raspisivanja konkursa za direktora biće imenovan vršilac dužnosti direktora. Ko će biti ta osoba?

- V.d. direktora će biti Dušan Zahar, profesor fizičkog vaspitanja. On je bio moj pomoćnik, tako da je upućen u sve što sam radila do sada, odnosno zajedno smo radili, tako da može nesmetano da radi do izbora novog direktora.

Kada se očekuje raspisivanje konkursa za novog direktora?
- Krajnji rok za izbor direktora je oko 25. jula. Može direktor da bude izabran i pre. Mislim da će procedura biti pokrenuta već u toku februara.

Rekli ste da ćete ići negde dalje. Gde?

- Postoji više opcija. Ono što sigurno znam jeste da ću se i dalje baviti obrazovanjem, a gde će to biti, videćemo. Postoji opcija da to bude pokrajina, a postoji opcija i da bude opština, ali ne bih još ništa konkretno da kažem.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci