Završetak rekonstrukcije dela trotoara do kraja meseca: Za kilometar staze oko 8 miliona dinara

  26 januar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nov trotoar u Zelenoj ulici, od Novosadske ulice do Zelenog korzoa, trebalo bi da bude izgrađen do kraja januara meseca.

Cena tog posla je 8 miliona dinara, veći deo novca, 4,7 miliona, obezbedila je opština, a od Ministarstva privrede dobijeno je 3,3 miliona dinara. Staze od behatona se postavljaju na dužini od oko 1.000 metara. Posao nije okončan do kraja decembra prošle godine kako je bilo planirano, jer su radovi obustavljeni da bi kafići u toj ulici mogli da funkcionišu za praznike, rekao je predsednik opštine Dragan Tošić, koji je prošle nedelje obišao radove u Zelenoj ulici. Prema rečima predsednika opštine, očekuje se i nastavak rekonstrukcije trotoara u Zelenoj ulici do semafora na uglu ulice Petefi Šandor. S tim u vezi je potrebno najpre da se donese odluka o tome šta će biti sa redom platana u ulici, čija su korenja uništila sadašnji trotoar. Tošić je istakao da se u tom delu ulice, osim rekonstrukcije trotoara, planira i uređenje kolskih prilaza i parking mesta.

Svetiljka nasred trotoara

„Detalj“ koji bode oči na novoj pešačkoj stazi u Zelenoj ulici je svetiljka koja „viri“ nasred trotoara, umesto da bude van pešačke staze. Pretpostavlja se da će izvođač radova izgradnje trotoara pre okončanja posla da premesti svetiljku na za to predviđeno mesto.

Trebalo bi da se, zatim, rekonstruiše i Novosadska ulica, a za novac lokalna samouprava će da konkuriše kod Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. „Za Novosadsku ulicu je urađen projekat čija je vrednost oko 75 miliona dinara, 50 miliona je samo proširenje kolovozne trake biciklističkim stazama, to bi bila prva faza radova, a druga faza su trotoari i javna rasveta“, rekao je Tošić.
Podsetimo da u opštinskom budžetu za 2018. godinu, u programu Organizacija saobraćaja i saobraćajne infrastrukture opredeljeno je ukupno 181,7 miliona dinara (12,64 odsto budžeta), a trebalo bi da bude obezbeđeno 66,9 miliona dinara sa viših nivoa vlasti i 114,7 miliona iz opštinskog budžeta. U tom programu se navodi da je za rekonstrukciju Novosadske ulice predviđeno 6,6 miliona dinara.
Predsednik opštine je prilikom obilaska radova izgradnje trotoara u Zelenoj ulici rekao i da će opština pokušati da sanira pešačke staze i u Bačkom Petrovom Selu, Radičeviću i Bačkom Gradištu, kako je rekao, na mestima, gde je to najbitnije za građane.

B.M.


Naslovi

Popularni Članci