Fudbaleri Bečeja počeli pripreme: Na proleće kao da se startuje od nule

  26 januar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fudbaleri Bečeja su u ponedeljak, nakon prozivke na kojoj se šefu stručnog štaba Jovici Lakiću javilo 26 fudbalera, započeli pripreme, a već u sredu nakon tri treninga imali su i prvu kontrolnu utakmicu protiv fudbalera Čukaričkog. U prvoj proveri na terenu na Adi Ciganliji od člana Super lige su pretrpeli poraz rezultatom 2:0.

Za ekipu su nastupili: Živkov, Cvetković, Stanojev, Kragović, Mirkov, Vorgučin, Aleksić, Rahić, Tomičić, Kovačević, Potkozarac, a igrali su još i Milovanov, Janković, D. Jelić, B. Jelić, Ungar, Mihalec, Ilić, Ćulum, Nikolić i Dražić.
O prvoj proveri i novim imenima u sastavu ekipe sportski direktor Dejan Stanojev je rekao:
- Zadovoljni smo onim što su naši igrači prikazali protiv Čukaričkog. Mislim da smo na pravom tragu kada je reč o sastavu tima, iako ima još dosta vremena da se tim izbalansira. Odlaskom Ognjena Đuričina smo bili prinuđeni da pronađemo rešenje, tako da smo angažovali nekoliko igrača. Prvi je Goran Potkozarac iz Čelareva koji bi trebao da popuni upražnjeno mesto, zatim Kosta Dražić koji je došao iz beogradskog Brodarca, igrao je i za valjevsku Budućnost, reč je o mladom i perspektivnom napadaču, treće pojačanje je Filip Ungrad iz Vrbasa koji je nastupao za ekipu iz Inđije, a igrao je i u omladinskim selekcijama Crvene zvezde i trebalo bi da pojača konkurenciju u odbrani. Pored toga, u pregovorima smo sa Strahinjom Ilićem iz Bačkog Petrovca, tu je i Nemanja Nikolić iz Crne Gore, a na probi je i Bratislav Jelić iz Radičevića.
Pripreme će učenici Jovice Lakića sprovesti u Bečeju i odigraće 10 kontrolnih utakmica, sledeća je na redu sutra na Gradskom stadionu kraj Tise protiv ekipe Janošhalma iz Mađarske.
- Kompletne pripreme ćemo obaviti u Bečeju gde imamo dobre uslove počev od našeg terena preko hale u sportskom centru, pa do terena sa veštačkom travom. Važno je da su svi igrači zdravi i motivisani, tako da će moći da se pokažu kako na treningu, tako i u kontrolnim utakmicama.
Početak drugog dela prvenstva je predviđen 10. marta, a Bečejci ulaze u prvenstvenu trku kao favoriti sa 11 bodova prednosti u odnosu na prateću ekipu Dinamo 1945 iz Pančeva.
- Mi hoćemo da sačuvamo stečenu prednost i šef stručnog štaba će zahtevati od igrača da se ponašaju kao da nemaju nijedan bod prednosti - rekao je predsednik kluba Dragan Knežev neposredno pre početka sastanka sa igračima koji je održan u utorak. - Mi smo se složili sa takvim predlogom. Omogućili smo angažman novih igrača i obezbedili smo finansijske preduslove. Stvorena je dobra sinergija nekolicine nas koji ulažu novac, a istakao bih i podršku lokalne samouprave koja nas prati na adekvatan način, tako da u tom delu mislim da neće biti problema kako u ovom rangu, tako i u višem rangu takmičenja za koji sam uveren da ćemo izboriti plasman i tako ostvariti naš cilj.         

V.F.

Naslovi

Popularni Članci