Kup Srbije: KK Bečej je peti

  25 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vozači Karting kluba Bečej imali su u prethodnoj godini mnogo uspeha, sa svih takmičenja na kojima su učestvovali (7 u Srbiji i 12 u Mađarskoj – ukupno 38 trka) u Bečej su se vraćali sa peharima.

Bečejci su u kupu Srbije bili neprikosnoveni u klasi 200 4T u kojoj su zauzeli prva četiri mesta. Prvak je postao Đerđ Šandor, titulu vicešampiona poneo je Zoltan Tot – Akvai, treći je bio Miomir Ivanović, a  četvrti Atila Rapčak.
Po prvi put ove godine za KK Bečej nastupio je i podmladak, a Vojislav Milošević (11 godina) i Aleksej Šandor (9 godina) su iskoristili ukazanu šansu. Milošević je bio treći u klasi II, dok je u istom rangu A.Šandor bio peti. Najmlađi takmičar bečejskog kluba takmičio se i u klasi I gde je zauzeo četvrto mesto.
U generalnom plasmanu KK Bečej je zauzeo peto mesto (od 14 ekipa) sa 256 osvojenih bodova. Prvak kupa Srbije postao je beogradski AK Đelmaš sport sa sakupljenih 674 bodova.
Za KK Bečej ove godine vozila su šestorica takmičara od ukupno osamnaest članova.
Uspesi karting kluba nisu ostali nezapaženi pa je Goran Strajnić, pomoćnik predsednika opštine zadužen za sport i omladinu, prošlog četvrtka u zgradi Skupštine opštine upriličio prijem za vozače KK Bečej. Strajnić je čestitao članovima KK Bečej na ostvarenim uspesima i velikom broju pehara koje su osvojili ove godine. „Karting je ekstreman sport koji kod nas nije dovoljno razvijen. Ovi uspesi i rezultati mogu samo da popularišu karting i nadam se da će to biti tako. Lokalna samouprava ima dobru saradnju sa KK Bečej, a oni to sigurno opravdavaju. Znam da kao i mnogi drugi u sportu imaju problema sa finansijama, ali se snalaze i uspevaju da obezbede sredstva. Veliku većinu obezbeđuju sami, a mi smo im ove godine pomogli sa 80.000 dinara što nije ni deset posto njihovih godišnjih troškova. KK Bečej je ove godine prvi put organizovao i svoju trku, na autodromu u Kuli, i na tom im čestitam. Nadam se da ćemo i krajem iduće godine imati priliku da se vidimo zbog sličnog povoda kao što je ovaj danas“, rekao je Strajnić.
Đerđ Šandor, predsednik KK Bečej, zahvalio se na pozivu i izrazio je zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata u 2009. „Možda smo mogli i više da učinimo da u Bečeju imamo infrastrukturu za ovaj sport. Ovako smo morali da putujemo, a pošto nismo bogat klub išli smo do Beograda i Kule. Zemlje iz okruženja su razvijenije u kartingu, a samo Budimpešta ima 26 staza. U celoj Srbiji ima samo 4 staze i to sve govori. Ipak, kada se sve sabere, zadovoljan sam uspehom koji smo ostvarili, a posebno nastupom Vojislava Miloševića i Alekseja Šandora koji su pokazali da na njih možemo da računamo. Iskoristio bih priliku da se zahvalim opštini Bečej koja nam pomaže u skladu sa mogućnostima“, rekao je Šandor.
Strajnić i Šandor su najavili i mogućnost izgradnje karting staze u Bečeju koja bi bila urađena po evropskim standardima i koja bi pored praktikovanja kartinga mogla da posluži i kao poligon za auto škole.                    

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija