DOM ZDRAVLJA BEČEJ: Atest za lift

  04 april 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Jedan od osnovnih preduslova za uključivanje osoba sa invaliditetom u sve oblasti života i unapređenje njihovog položaja je obezbeđivanje adekvatnog pristupa svuda. Među najvažnije ustanove koje koriste osobe sa invaliditetom spadaju domovi zdravlja. U Bečejskoj zdravstvenoj ustanovi osobe sa invaliditetom do početka aprila ove godine nisu bile u mogućnosti da posećuju specijaliste na spratu zgrade i ginekologa, jer nije postojao lift. Rešavanje ovog problema najavljivalo se od septembra prošle godine, a lift je ugrađen tek sada. Atest lifta je urađen poslednjeg dana marta, a još se čekaju dozvole kako bi lift mogao da bude korišćen. Zahvaljujući postojanju lifta osobe sa invaliditetom, stare osobe, ljudi koji se teško kreću i nepokretni građani moći će bez problema da posećuju specijalističke ordinacije.
Lift se nalazi sa spoljne strane zgrade Doma zdravlja, a u njega će se ulaziti iz čekaonice hitne službe. Reč je o bolničkom liftu nosivosti do 1.500 kilograma, u koji mogu da stanu i kolica i nosila.
Vrednost ovog posla bila je 3,4 miliona dinara. Novac je obezbedila lokalna samouprava, a izvođač radova je bio „Lift Tronik“ iz Futoga.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija