Nesvakidašnja akcija Narodne biblioteke: Nedelja džentlmena

  25 maj 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Narodna biblioteka je od 23. do 25. maja organizovala „Nedelju džentlmena“, kada su se u biblioteci pod sloganom „Novine zatvori, knjigu otvori!“ fokusirali na muškarce, kojima je osim programa na srpskom i na mađarskom jeziku ponuđen i besplatan upis u ustanovu kulture – danas, 25. maja do 18 časova još je omogućen upis za takozvani jači pol.

Muškarcima su bili na raspolaganju i poklon knjige, prepodnevno čitanje uz kafu u biblioteci i razni kulturni sadržaji, ipak donekle „začinjeni“, da bi se privukla ta populacija. Tako je organizovano veče sa glumcem Zoltanom Rokušem o tome kakav je bio njegov put od knjige do glume, održana je promocija knjige „Šorom sredom“ televizijskog i radijskog voditelja Bore Otića, promocija sportova (predstavljanje sportskih klubova), kao i „menjaža“ FIFA 2018 sličica. Objavljeni su, zatim, i pobednici konkursa „Moj heroj – tatin heroj“, održan je program bajki i poezije za zabavištance u organizaciji Balaža Česaka, a danas (25. maj) u 18 časova počinje promocija knjiga „Luzitanija“ Dejana Atanackovića.

Time će biti okončana „Nedelja džentlmena“, a naredne nedelje bi trebalo da se zna da li su i koliko navedeni programi doprineli tome da se muškarci u većem broju upišu u Narodnu biblioteku i da više čitaju.

R.M.

(Foto: facebook stranica - Narodna Biblioteka Bečej - Népkönyvtár Óbecse)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija