Informacije pred „Bečej noću“: Izmena režima saobraćaja i podela sladoleda

  14 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Na dan centralnog događaja festivala „Bečej noću“, u subotu, 16. juna, kada će biti održani koncerti na gradskom trgu, okolne ulice će biti delimično ili sasvim zatvorene za saobraćaj od 14 sati do 4 ujutro.

Biće zatvorena Glavna ulica od raskrsnice od Trga oslobođenja do Danila Kiša, Novosadska od Zelene ulice do Pogače, Zelena ulica od Danila Kiša do Zmaj Jovine, ulica Braće Tan, Gerberova od Dositejeve do trga, ulica Uroša Predića od ukrštanja sa Zelenom ulicom do Pogače, kao i Danila Kiša od Glavne do Zelene ulice.

Autobuski saobraćaj u subotu od 14 sati takođe će biti izmešten, polasci i odlasci će biti organizovani kod prodavnice Univerexport, naime, autobuska stanica, peroni i prostor kod zgrade PIK-a predviđen je za parking za VIP, a građani će moći da parkiraju iza robne kuće, sportskog centra itd. Građani koji stanuju u ulicama koje će biti zatvorene za saobraćaj moći će da dođu do svojih kuća pokazivanjem ličnih dokumenata obezbeđenju i/ili policiji.

Dvadesetak prodajnih štandova biće postavljeno od ulice Uroša Predića do ugla sa Zelenom ulicom, ali posetioci koncerata na manifestaciju „Bečej noću“ neće moći da unesu pića, a na trgu će se piće prodavati na nekoliko punktova, saopštio je medijima direktor festivala Dane Mandić.

Koncerti počinju od 19.30 časova, a publika će na trg ulaziti od 18 časova na pet „kapija“: kod Gradskog pozorišta, Doma zdravlja, Tehničke škole i Turističke organizacije. Za VIP će postojati poseban ulaz, kao i posebna loža, koja je već delimično postavljena pored zadužbine Bogdana Dunđerskog, a postavljanje bine za koncerte započeto je pre nekoliko dana, kao i dodatno ulepšavanje centra grada.

„Bečej noću“ u 19.35 časova otvara bečejska grupa „Eva Braun“, potom, od 20.15 do 20.55 nastupa Dejan Cukić i njegov „Spori ritam bend“. Od 21.15 do 22 časa biće na redu grupa „Ničim izazvan“, od 22.30 do 23.50 publika će moći da uživa na koncertu Magdolne Ruže, a manifestaciju zatvaraju „Bajaga i instruktori“ od oko pola 1 do 2 sata posle ponoći. Za početak koncerta Bajage najavljen je vatromet.

Postojaće i put za evakuaciju s koncerta, te se mole ugostitelji u Zelenoj ulici da svoje bašte na proširuju na kolovoz, jer će opštinska inspekcija biti na terenu. O bezbednosti građana na koncertu osim policije brinuće obezbeđenje iz firme IPON, a osoblje hitne službe takođe će biti u pripravnosti.

Pre početka koncerata 16. juna, u18.30 časova, ukoliko vremenski uslovi budu adekvatni, lokalna samouprava u saradnji sa „Frikomom“ organizuje podelu 1.000 sladoleda za decu. Sladolede će na Trgu oslobođenja deliti predsednik opštine Dragan Tošić sa svojim saradnicima.

U petak uveče će u bašti Gradskog pozorišta u 20 časova početi Revija kratkometražnog filma, a potom slede nastupi bendova „Fiskalni račun“ iz Bečeja,  „Bad Habit“ iz Budimpešte i kultne novosadske grupe „Ateist rep“.

Ulaz na sve koncerte 15. i 16. juna je besplatan.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija