SNS u Bečeju obeležila 10 godina postojanja: Stranka je pokazala da je „opšti interes ispred ličnog“

  24 oktobar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Vuk Radojević je sinoć, prilikom obeležavanja 10 godina postojanja bečejske organizacije stranke, rekao da „od 2012. godine preuzimamo odgovornost za upravljanje opštinom Bečej, a 2016. godine je očigledno bilo potvrđeno kroz volju građana da Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima jeste uradila mnogo za Bečej“.

Na svečanosti povodom 10 godina od osnivanja SNS-a u sedištu stranke, u prisustvu funkcionera, predstavnika koalicionih partnera SNS-a, političkih stranaka, obrazovnih i kulturnih ustanova i javnih preduzeća, Radojević, koji je sa funkcije predsednika opštine otišao na sadašnji položaj pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, rekao je da je SNS u proteklih 6 godina pokazala da je „opšti interes ispred ličnog, to jest pojedinačnog“.

Radojević je istakao da je njegova stranka, nastala u vreme političke i ekonomske krize, „omogućila novi početak“, da je „promenjen način svesti, način razmišljanja i verujem da sada gotovo svi gledamo napred, gledamo u to šta je to što možemo da promenimo, ne bavimo se onim što ne možemo da promenimo“, da je siguran „da smo na taj način izvedeni iz jedne ozbiljne depresije“ i da su nakon „oporavka stvoreni preduslovi za ubrzani razvoj“.

Predsednik opštinskog odbora SNS-a, navodeći rezultate lokalne samouprave u prethodnih 6 godina, rekao da je opštinski budžet 2012. godine „zatečen na nivou od 800 i nešto miliona dinara, sa obavezama od preko 220 miliona dinara“, ali je, kako je istakao, „mi smo za godinu i nešto dana anulirali taj dug“, a „od  kraja 2013. godine praktično dišemo punim plućima i krećemo u investicione projekte“. On je podsetio da je sadašnji opštinski budžet milijarda i 300 miliona dinara, a da je to rezultat „odgovornog, domaćinskog i racionalnog ponašanja“.

Radojević je rekao i da „kroz investicije koje smo realizovali u opštini i kroz poboljšanje privrednog ambijenta uspeli da smanjimo nezaposlenost“, te, kako je precizirao, sa oko 4.900 nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje krajem 2012. godine, krajem septembra ove godine došli smo do oko 2.800 nezaposlenih. „Ovolika stopa smanjenja nezaposlenosti je, ja verujem, od izuzetnog značaja, a siguran sam, i revolucionarnog karaktera“.
Predsednik opštinskog odbora SNS-a taksativno je izlistao i ulaganja u opštini u prethodnih 6 godina, kazao je da je u industrijskoj zoni prodato 25 hektara površine investitorima i tako je ostvareno oko 90 miliona prihoda: „Treba napomenuti prvu veću grinfild investiciju u Bečeju u prethodnih tridesetak godina, nemačka investicija KWS je sigurno početak velikog oporavka Bečeja“.
Radojević je rekao da je „u sektor obrazovanja uloženo oko 530 miliona dinara“, „preko 80 miliona dinara je investirano u zdravstvo“, u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu je uloženo „blizu 300 miliona dinara“, u objekte javne namene „preko milijardu dinara“ – u rekonstrukciju trafo-stanice u industrijskoj zoni samo preko 300 miliona itd. Prema rečima Radojevića , za 6 godina realizovano je više od 100 projekata, dok je do 2012. godine bilo „eventualno nekoliko projekata godišnje.
Radojević je rekao da SNS „nije elitistička stranka“ i da je to razlikuje od ostalih.

Na kraju polusatnog govora predsednik bečejskog odbora SNS-a kazao je da funkcioneri te stranke nemaju čega da se stide, „imamo rezultate koji najbolje govore o nama, a ovi, uvek ima ovih što laju, kako ide? Psi laju, a karavani prolaze, toga je uvek bilo, ima i biće, nas to ne interesuje, mi želimo rezultate, o nama i našem radu najbolje govore rezultati“.

Radojević se zahvalio osnivačima SNS u Bečeju, koalicionim partnerima, članovima stranke, kojih, kako je rekao, ima više od 3.000 u opštini i dodao da se nada da će građani opštine Bečej na narednim lokalnim izborima ponovo podržati SNS, „jer ćemo pred njih izaći sa rezultatima“.
Obeležavanje rođendana SNS-a okončano je koktelom i slavljeničkom tortom koja je u sedište stranke stigla iz Ekonomsko-trgovinske škole.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija