Predškolska ustanova u Bačkom Gradištu: Objekat zatvoren do ponedeljka – deca mogu u vrtić u Bečeju

  21 novembar 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U objektu dečjeg vrtića „Labud Pejović“ u Bačkom Gradištu, u ulici Maršala Tita, upravo je završen sastanak direktorke PU „Labud Pejović“ Tatjane Mitić sa vaspitačicama zbog toga što sistem grejanja na gas ne funkcioniše.

Mitić je za Bečejski mozaik rekla da je dogovoreno da objekat u naredna dva dana ne radi, a deci koja idu u celodnevni boravak omogućeno je da do petka vrtić pohađaju u objektu predškolske ustanove u Bečeju. Ona je istakla i da će vaspitačice iz Bačkog Gradišta u toku vikenda biti u kontaktu sa roditeljima dece kako bi ih obavestili o tome da li će vrtić početi da radi u ponedeljak, 26. novembra.

Prema rečima direktorke PU „Labud Pejović“, prema informacijama koje je dobila iz lokalne samouprave, danas ili sutra bi sistem grejanja na gas trebalo da počne da radi, jer postoje uveravanja da će protivpožarna inspekcija izaći na lice mesta, a potom može da se izda upotrebna dozvola za sistem grejanja u objektu vrtića.

Podsetimo, kako je Bečejski mozaik ranije objavio, da se trenutno prostorije gde deca borave, zagrevaju prenosnim grejnim telima, ali su hodnici, trpezarija i toaleti bez grejanja. U objekat predškolske ustanove uveden je gas, međutim, čeka se upotrebna dozvola, kako bi grejanje počelo da funkcioniše.

Suzana Đukić, pomoćnica predsednika opštine za poslove obrazovanja i vaspitanja je danas ujutro izjavila da sistem grejanja na gas još nije pušten u rad uprkos tome što su čelnici lokalne samouprave u svakodnevnom kontaktu sa nadležnima iz Srbijagasa kako bi se izdala upotrebna dozvola.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija