Regionalni stambeni program i u Bečeju: Građevinski materijal za 43 izbegličke porodice

  23 novembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ugovori za kupovinu 43 paketa građevinskog materijala za isto toliko izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji bečejske opštine, u sklopu petog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Srbiji uručeni su danas na svečanosti u gradskoj kući.

Za kupovinu 43 paketa građevinskog materijala obezbeđeno je 270.000 evra iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa preko Banke za razvoj Saveta Evrope. Najniža vrednost paketa je 4.500 evra, a najviša 9.000 evra.
Svečanom uručivanju ugovora u gradskoj kući osim domaćina predsednika opštine Dragana Tošića, prisustvovali su predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije, pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, američke ambasade, OEBS-a i JUP-a.

Saopšteno je da je u poslednjih šest godina za potrebe izbeglica Komesarijat u saradnji sa opštinom Bečej obezbedio 17 miliona dinara budžetskog novca i još 92 miliona iz Regionalnog stambenog projekta.
Predsednik opštine Dragan Tošić je rekao da će lokalna samouprava i ubuduće da konkuriše za novac u cilju boljeg života izbeglica.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je novcem Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija