U Srbobranu: Prvi protest 1 od 5 miliona

  14 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U Srbobranu je u subotu održan prvi protest pod nazivom 1 od 5 miliona.

Kako prenosi portal srbobran.net, na ovaj, kako je organizator najavio, prvi protest u nizu građani su se u 18 časova okupili na Trgu slobode, a potom je usledila zajednička šetnja ulicama Svetog Save, Zmaj Jovinom i Karađorđevom ulicom.

Ispred kolone učesnika išao je kamionet sa koga se sve vreme čula muzika, a protest je protekao mirno i bez incidenata. Skup je otvorio i pozdravio prisutne Vladimir Mudrinski, koji je, kako piše u tekstu na portalu srbobran.net, zvanično organizator skupa, a govorili su Filip Žemlje, student i Katica Babin.

Pored Srbobranaca na ovom političkom skupu prisutni su bili i građani koji su došli iz Vrbasa i okoline. Nakon šetnje i povratka učesnika na Trg slobode, Vladimir Mudrinski pozvao je učesnike da se sledeće subote okupe u još većem broju i iskažu svoje nezadovoljstvo načinom na koji se vodi politika u Srbobranu, ali i na republičkom nivou.

Među demonstrantima su viđeni neki pokrajinski poslanici, odbornici opozicije u lokalnoj skupštini, a u većini su bili nekadašnji i sadašnji članovi Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Inače, kako se navodi u dnevnom listu Danas, prvi protest u Srbobranu je bio jedan od najmasovnijih u Srbiji u odnosu na broj stanovnika koji živi u ovoj vojvođanskoj varoši, jer je
u opštini sa 16 hiljada stanovnika na ulice je izašlo više od 500 građana.

Organizatori očekuju da će u subotu 16. februara u 18 časova kada je na istom mestu zakazan novi protest, izaći još više nezadovoljnih građana Srbobrana.

Pored Srbobrana protesti se održavaju ili su najavljeni četvrtkom, petkom i subotom i u drugim gradovima u Srbiji, među kojima su Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Kraljevo, Topola, Aranđelovac, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Bor, Valjevo, Vršac, Zaječar, Subotica, Loznica, Gornji Milanovac...

U Bečeju protesta nema, ali kako smo nezvanično saznali, moguće je da budu organizovani u Bačkom Gradištu.

B.M. (Izvor: srbobran.net, Danas)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija